„Светкавица” светна „Беласица-08” 3 пъти в Митиново

„Беласица-08”

2 гола вкара Георги Тодоров, с един се отчете Георги Кокалков

 

С два гола на Георги Тодоров и един на Георги Кокалков футболистите на ФК „Светкавица” (Митиново) победиха като домакини гостуващия тим от село Беласица с 3:0. Това беше мач от 8-ия кръг за първенството на областната група „Струма-2”.
Срещата беше равностойна, като всички опити на нападателите на домакините да отбележат гол бяха парирани далеч пред наказателното поле от защитата на „Беласица-08”, ръководена отлично от известния железен защитник Стойчо Георгиев. В 66-ата минута той бе сменен принудително, след като при въздушен двубой почувства болки в кръста и неговото място зае Кирил Атанасов. Това бе добре дошло за отбора на домакините, които на три пъти успяха да прострелят вратаря Милен Пройков. Първият гол в срещата бе отбелязан в 71-вата минута, след като домакините проведоха атака през центъра и Георги Тодоров изскочи срещу вратаря Милен Пройков и го преодоля с лекота за 1:0. Шест минути по-късно след атака на „Светкавица” по десния фланг последва остро центриране по тревата и Георги Кокалков отблизо изпрати топката в мрежата на Милен Пройков за 2:0. Третия последен гол за отбора на домакините отбеляза Георги Тодоров.
В отбора на „Светкавица”, който игра като цяло добре, се отличиха най-вече Мартин Тупаров, Георги Тодоров, Георги Кокалков, Росен Симонски и вратарят Васил Стоянджиков.
След мача Кирил Стамчев от отбора на „Беласица-08” сподели: „Стояхме добре на терена, докато отбраната се ръководеше от Стойчо Георгиев. След неговото излизане защитата заигра колебливо и футболистите на „Светкавица” ни отбелязаха три попадения набързо. Имахме и ние шансове за отбелязване на гол, като през първото полувреме пропуски направиха веднъж Илия Ризов и два пъти Николай Николов.