Audi вече променя имената на моделите си

Германският производител Audi вече започна да използва нова система за наименования за своите автомобили. При нея комбинацията от букви и цифри си остава, но в допълнение към нея машините получават обозначение на двигателя и на неговата мощност, не на обема, както беше досега.

По новата схема мощността на мотора е показана във вид на индекс с два знака в диапазона от 30 до 70. Тя ще се използва при всички бъдещи модели на Audi, както и при автомобилите, произведени през тази година – като бизнес-седана A6 или крос-купето Q8. Новите имена се появиха при моделите A4 и A4 Avant, както и при кросоувъра Q7.

С индекс 30 ще бъдат обзаведени машините с мощност от 110 до 130 к.с., с 35 – от 149 до 163 к.с., с 40 – от 169 зо 230 к.с. и така нататък. При новото Audi A8 системата изглежда примерно така – ако досега версия на седана получаваше добавка 3.0 TFSI, тя ще бъде заменена с  Audi A8 55 TFSI quattro tiptronic.

Новият вариант за имената е принудителна марка, която представителите на производителя ог Инголщад обяснянат с електрификацията на модели. В този случай обемът на двигателя няма как да бъде използван в името и затова системата трябва да бъде уеднаквена, като за основа се вземе мощността на двигателя.

 

 

Home