Роберто Владов от Перник стана шампион в категория 52 кг на турнира по борба за купата „Иво Ангелов“

Шампионите във всички категории получиха български торби, осигурени от световния вицешампион Иван Раднев и ветераните на клуба от Чикаго

В Перник стартира Третият международен турнир по борба за купата „Иво Ангелов“. Схватките са в класическия стил и се проведоха в спортна зала “Борис Гюдеров” в Перник.


Турнирът се организира от община Перник и клуба по борба „Миньор“ за трети път и е под патронажа на кмета Вяра Церовска. Деца, родени 2009-2010 г., се състезаваха в категории 22 кг, 25 кг, родените от 2005 г. до 2007 г. пък мериха сили в категории 32 кг, 35 кг, 38 кг, 47 кг, 53 кг. Момчетата, набор 2003-2004 г., се бориха в категориите 38 кг, 44 кг, 48 кг, 52 кг, 75 кг. Всички категории са с 1 кг толеранс.
Освен отбори от страната участие взеха и два сръбски и един македонски отбор. Новата пернишка надежда в борбата се казва Роберто Владов, който стана шампион в категория 52 кг. Роберто е спаринг партньор на Еди Назарян.
Шампионите във всички категории получиха т.нар. български торби, осигурени от световния вицешампион Иван Раднев и ветераните на клуба от Чикаго.
Състезанието носи името на Иво Ангелов, световен и европейски шампион за 2013-а и спортист №1 на България за същата година. Идеята за турнира се ражда преди три години, когато световният шампион Иво Ангелов обикаля пернишки училища, за да разкаже за постиженията си и пътя към върха пред подрастващите. По този начин той цели да възроди идеята за борбата, дала не един повод за гордост на Перник.
На събитието с плакет от организаторите беше удостоена кметът Вяра Церовска, под чийто патронаж се провежда то. Отличието прие зам.-кметът Владислав Караилиев, който пожела на участниците много завоювани спортни успехи на тепиха, както и такива в личен план. С плакет беше награден и зам.-кметът Денислав Захариев, който е и член на Управителния съвет на клуб по борба „Миньор“.