Община Перник има своите шампиони и по лека атлетика, след като през уикенда се проведоха състезанията от Общинския етап на Ученическите игри 2018/2019 г. за момичета и момчета 5.-7. клас и юноши и девойки 8.-10. клас.

40 състезателки от 5 отбора в малката възраст мериха сили в 5 лекоатлетически дисциплини, като най-много точки за отборното класиране събраха момичетата от 10-о ОУ “Алеко Константинов”. На второ място се нареди отборът от 13-о ОУ “Св. св. Кирил и Методий”, а трети останаха състезателките от 12-о ОУ “Васил Левски”.

При момчетата спорещите отбори за общинската титла по лека атлетика  бяха 4. Най-добре се представиха атлетите от 7-о ОУ “Г. С. Раковски”, които заедно с момичетата от 10-о ОУ ще представят Перник в следващия областен етап на игрите. Сребърните медали отново отидоха в 13-о ОУ, а с минимална преднина от половин точка пред отбора от ОУ “Св. св. Кирил и Методий” – с. Драгичево момчетата от 10-о ОУ “А. Константинов” грабнаха бронза. Момчетата и момичетата от Драгичево се представиха достойно, като бяха подкрепени от треньорката си, европейската вицешампионка в скока на височина Венелина Венева.

Девойките от ПГТС “Арх. Й. Миланов” и юношите от ГПЧЕ “Симеон Радев” пък са новите общински шампиони във възрастовата група 8.-10. клас. В спора за златните медали в двата потока мериха сили 48 състезатели от отборите на три пернишки гимназии – ГПЧЕ “С. Радев”, ПГТС “Арх. Й. Миланов” и ТПГ “М. Кюри”.