Инж. Красимир Герчев връчи наградите в конкурса „Да знаем и помним подвига им“ в Разлог. Историческият музей в града  организира конкурс за детска рисунка на тема „Да знаем и помним подвига им”. Конкурсът е посветен на 140 години от Кресненско-Разложкото въстание и 115 години от Илинденско-Преображенско-Кръстовденското въстание.

Той има за цел да провокира интереса и да насочи вниманието на децата, подрастващите и обществото към събитията от 1878 г. и 1903 г.
„Участие в надпреварата взеха изключително много деца както от община Разлог, така и от цялата страна. За мен е удоволствие да обявя, че нашият конкурс се превърна в национален“, коментира директорът на Исторически музей-Разлог Христина Манова.
Първото място в категория от 7 до 12 години завоюва Павел Стефанов от школа „Арт“ – град Попово. Селен Наимова от школа „Арт“ – гр. Попово и Росица Черешарова от НУ „Яне Сандански“ – гр. Разлог си поделиха второто място. Третото място също е разделено между Христиана Неофитова и Цветиана Манова, възпитанички на НУ „Св. св. Кирил и Методий“ – гр. Разлог.
В категория от 12 до 18 години златото грабна Мартин Невянов от гр. Карлово, а среброто отиде при Ивона-Сияна Станева от школа „Арт“ – гр. Попово. С бронза се окичи Евгения Гарабийска от гр. Разлог.