(Обновена+Видео) Вицепремиерът Валери Симеонов подаде оставка!

Валери Симеонов

Вицепремиерът Валери Симеонов подаде оставка. Той я е депозирал пред министър-председателя Бойко Борисов. Валери Симеонов даде брифинг в Министерски съвет, на който обяви мотивите за решението си. “Решението ми е лично. Причините са продължаващата медийна кампания, която поставя акцент не само върху мен, а и върху мои колеги от НФСБ. Вече ясно си давам сметка, че става въпрос за медийна кампания, от която се възползват определени политически сили. Тя удря върху рейтинга и авторитета на правителството и се превръща в пречка за нормалното функциониране на кабинета. Управлението на България е едно от най-успешните и не мога да си позволя да му тежа като воденичен камък”, заяви лидерът на НФСБ.

“Не ми е детската мечта да бъда премиер. За това настояваха моите коалиционни партньори като гарант на управлението”, уточни той.

“От морална гледна точка считам, че това е най-правилната постъпка”, подчерта Валери Симеонов.

 

ВИДЕО

 

“Хайде сега да видим след като вицепремиерът Симеонов си подава оставката дали ще продължат протестите и с какви претенции. Разбирам, че не съм добре приет в медийното пространство, тъй като не съм стандартен политик. Смятам, че трябва да се казва истината, човек трябва да е честен, да е последователен, деен и ефективен във всяко нещо, което се захване. Няма никаква драма в това. Правя това, което ми диктува моята съвест. Не го правя под никакъв натиск. На въпроса дали ми е казал Борисов – няма такова нещо. Решението съм го взел днес след обяд, след като съм го консултирал с моята група“, каза Симеонов.

След тези думи Валери Симеонов настоя да изброи кои са заслугите му, докато е бил вицепремиер за година и половина. Сред тях постави завършването на граничната ограда с Турция, разрешението за втори лифт на Банско, създаването на работна група за развитие на Витоша, разрешаването на етническите конфликти в Асеновград и Пловдив и акциите срещу шума в курортите.

“Борбата продължава!”, каза в края на изявлението си той и допълни, че радостта на политическите му опоненти е прибързана.

Веднага след това оставката е била приета от премиера Борисов.

Тази вечер майките на деца с увреждания протестират за поредна вечер под прозорците на властта с искане на оставката на Симеонов. Повод за това станаха думите му по адрес на майките на болните деца: “Кресливи жени с уж болни деца”. Това се случва 26 дни след началото на протестите им.

 

 

 

 

Източник: novini.bg