Над 60 ученици от Пето ОУ “Христо Ботев” в Кюстендил учиха за лесовъдската професия и възрастта на дърветата

Инж. Здравчо Тодоров

Инж. Здравчо Тодоров: Желанието ни е да накараме децата да проявят интерес към опазването и стопанисването на гората

 

Експерти от Регионална дирекция по горите-Кюстендил проведоха обучение с ученици 5.-6. клас в Пето ОУ “Христо Ботев” в областния град на тема “Да научим за гората”.

Учениците се забавляваха и учиха за гората и лесовъдската професия.

Проявата бе организирана като част от утвърдената практика от страна на ръководството на РДГ да бъдат правени по-масови обучения с подрастващото поколение, посветени на горите и лесовъдската професия. „Ще продължаваме с вече утвърдената ни практика да организираме занимания с децата, посветени на горите и на лесовъдската професия, като нашето желание е да накараме децата още от малка възраст да проявят интерес към лесовъдската  професия, опазването и стопанисването на нашата гора“, посочи инж. Здравчо Тодоров – директор на регионалната дирекция.

В мероприятието взеха участие близо 60 деца, които се забавляваха и учиха за гората и лесовъдската професия. Чрез интересни интернет игри малчуганите научиха повече за горските обитатели, дърветата и растенията, които се срещат в България и по-конкретно в родния град Кюстендил. В двора на училището инженер-лесовъдите показаха на подрастващите нагледно как могат да установят възрастта на дърветата. За всички деца бяха осигурени лакомства, както и награди за победителите в онлайн игрите, осигурени от Югозападно държавно предприятие – Благоевград.