Оставката на Симеонов отпуши една тапа, блокирала Борисов, смята политически психолог

Валери Симеонов

Политическият психолог и анализатор проф. Антоанета Христова е на мнение, че с оставката на вицепремиера и лидер на НФСБ Валери Симеонов се отпуши една тапа в процесите, които по някакъв начин блокираха премиера Бойко Борисов относно структурата на кабинета. В ефира на БНТ тя заяви, че всяко едно коалиционно управление е рамкирано по управление, защото има вътрешни споразумения, които трябва да се съобразяват с тях.

Проф. Христова определи Симеонов като последователен и целенасочен, но по думите й в крайна сметка ще се чува и за в бъдеще за него. Тя е на мнение, че падането на правителството би предизвикало дестабилизация на системата, а при една такава дестабилизация не се знае какви биха били действията на хората, които биха могли да поемат управлението.

Политическият психолог изтъкна, че майките на деца с увреждания са автентичен и истински пример как може да се постигне нещо в държавата. Според Христова обаче това е и добра, и не добра характеристика на правителството, защото хората получават това, което искат. Тя призова да има повече респект към майките.


“Протестът на майките на деца с увреждания има своята сценировка и той не прилича по своя характер и енергия на протестите от 2013 г.”, обясни проф. Христова.

Христина Христова, съветник по икономическата и демографска политика на вицепремиера в оставка Валери Симеонов, заяви, че не би могла да коментира подадената от него оставка, но по думите й много усилено се работи по икономическата и демографска политика в кабинета.

Христова е на мнение, че Симеонов ще продължи да работи, защото икономическата и демографска политика е част от управлението на кабинета.