Футболният „Марек” измъкна победата от „Велбъжд” с 1:2 в продължението

Дупничани (в тъмен екип) си тръгнаха с 3-те точки от стадион "Осогово".

На стадион “Осогово” стотици подкрепиха двата тима, грешка на кюстендилския страж лиши домакините от точка

Футболно дерби с дълга история възродиха на стадион “Осогово” отборите на “Велбъжд” и “Марек”. След много драма и футболни достойнства от Кюстендил с 3-те точки си тръгнаха дупнишките футболисти, които победиха с 1:2 вечния си съперник след гол в първата минута на продължението.

Двата отбора поднесоха хубав за окото футбол.

Двубоят от 16-ия кръг на Трета югозападна лига бе наблюдаван от стотици фенове, които се насладиха на доста добри и качествени изпълнения за нивото на групата. “Велбъжд” така и не успя да се поздрави с първи успех в лигата, въпреки огромното желание и старание от страна на играчите на Любомир Тончев. За кюстендилци това бе 13-о поражение и те са на последно място в класирането едва с 3 точки. Гостите от Дупница започнаха по- добре двубоя, което се увенча с успех в 15-ата минута, когато Даниел Георгиев вкара ефектен гол от пряк свободен удар. Топката се удари в напречната греда и влезе в кюстендилската мрежа за 0:1. В края на полувремето гол на домакините бе отменен заради засада.

През вторите 45 минути “Велбъжд” показа друго лице и започна второто полувреме по-силно и с повече идея в атака. Така в 60-ата минута удар към вратата на гостите прелетя на сантиметри от гредата. Все пак кюстендилци стигнаха до изравнителен гол 13 минути преди края на мача. Той бе дело на Атанас Пенков от дузпа след нарушение в наказателното поле.

В 83-тата минута гостите също имаха много сериозни претенции за дузпа, но такава не бе отсъдена от рефера Благой Манов. В първата минута на 7-минутното продължение “Марек” измъкна 3-те точки с донякъде щастлив гол. След центриране на Даниел Димитров стражът на домакините Кирил Кирилов не се намеси по най-добрия начин, размина се с топката и тя попадна в мрежата за крайното 1:2.

В класирането “Марек” е на 12-а позиция със 17 точки, а “Велбъжд” е последен с едва 3 точки. В последния кръг на 24 ноември дупничани посрещат втория в класирането “Оборище” (Панагюрище), а кюстендилци гостуват в Самоков на “Рилски спортист”. Двубоите са от 14 часа