Пожар обгази мъж в Якорудско, изгоря покривът на къщата му и 1 дка гора

Мъж пострада при пожар в дома си в якорудското село Черна Места. Човекът е със симптоми за обгазяване, но без опасност за живота. По данни на „Бгнес” в къщата е имало повече хора – мъж и жена, която е бременна, и 3-годишното им дете.


Те били събудени от свои съседи, които видели, че къщата гори. Те подали и сигнала към пожарната около 2 часа през нощта. И тримата са обгазени. Жената е настанена в болницата в Разлаог, а 28-годишният мъж е приет в реанимацията на МБАЛ-Благоевград в 7,30 часа. Детето не е хоспитализирано, останало при близки в селото. Предполага се, че пожарът е тръгнал от близка плевня. При пожара са нанесени и материални щети – изгорели са покривът на къщата на пострадалия и близка стопанска постройка.

Обстоятелствата около възникването на пожара се изясняват. За гасенето на пожара на място са изпратени няколко екипа на пожарната в Якоруда и Разлог. Вследствие на пожара е засегнат около 1 декар горски масив, намиращ се в близката до къщата гора. Огнеборците успели да предотвратят разпространението на огнената стихия навътре в гората.