Сребро за бореца Павел Ангелов от Купа „Иво Ангелов”, кюстендилската школа взе и 4 бронзови отличия

Младите надежди на кюстендилската борба с Иво Ангелов и Александър Костадинов

Незадоволително представяне за Августин Спасов и Симеон Станкович на СП по борба до 23 години в Букурещ

 

Възпитаниците на треньорите Стойчо Иванов и Радослав Палчев спечелиха медали и призови места от Международния турнир по класическа борба за Купа „Иво Ангелов” в Перник. На тепиха мериха сили 120 деца от България, Сърбия и Македония.

Кюстендилският клуб по борба бе представен от 7 млади състезатели, които се бориха в отделните категории при деца и момчета.

Трима кюстендилци участваха в категория 53 кг. Павел Ангелов в кат. 53 кг се пребори за сребърен медал, а бронзови отличия спечелиха Валентин Асенов в кат. 53 кг, Деян Ангелов в кат. 75 кг, Деан Асенов в кат. 52 кг и Васко Георгиев в кат. 35 кг. Две пети места за Деян Емилов в кат. 32 кг и Александър Йорданов в кат. 53 кг.

Призьорите награди селекционерът на националния отбор – класици Армен Назарян и Иво Ангелов – световен и европейски шампион за 2013 г., който е и бивш състезател на кюстендилската школа.

Незадоволително бе представянето на двамата представители на клуб “Васил и Георги Илиеви” на Световното първенство по борба до 23 години в Букурещ (Румъния). Августин Спасов и Симеон Станкович не съумяха да покажат на тепиха най- доброто, на което са способни, и отпаднаха рано от надпреварата. Спасов загуби в кат. 60 кг от Рустам Тейшов (Киргизстан) с 6:8, а при 97-килограмовите Станкович пък падна инфарктно от литовеца Ромас Фридрикас с 2:2. Съперникът му загуби в следващия кръг и той приключи своето участие.