Футболистите на „Светкавица” победиха „Струма” с 3:0, Костадин Георгиев вкара от дузпа

Изключително силен мач изиграха футболистите на „Светкавица” (Митиново) на свой терен срещу миналогодишния първенец на групата „Струма” (Марикостиново). Те победиха с класическия резултат 3:0. Първия гол в мача отбеляза бившият футболист на „Беласица” (Петрич), сега с фланелката на „Светкавица”, Живко Иванов. В 48-ата минута след топовен изстрел на Кирил Станоев вратарят на „Струма” изби топката и в добавката Живко Иванов не сгреши за 1:0. Независимо от отличната игра през първата част на срещата до нов гол не се стигна.
През второто полувреме отново футболистите на домакините диктуваха нещата на терена. В 61-вата минута главният съдия Росен Стоянов отсъди дузпа в полза на „Светкавица”, след като защитник на „Струма” спря насочената топка с ръка вътре в наказателното си поле. Точен от бялата точка бе Костадин Георгиев за 2:0. В 81-вата минута след центриране от ъглов удар в наказателното поле на гостите Георги Тодоров с глава направи безпомощен стража на „Струма” за 3:0.
Тази победа бе напълно заслужена за отбора на „Светкавица”, който продължава да е втори във временното класиране след отбора на „Подгорец” (Коларово). В мача ще се запомнят добрите прояви на Васил Стоянджиков, който се справи блестящо след удар на Веселин Найденов от отбора на гостите  при резултат 2:0. Следващият мач на отбора на „Светкавица” е в събота от 15 часа в Михнево срещу местния „Ураган”.