Командироват 22-ма полицаи в Боровец за зимния сезон, АПИ: С 1,3 млн. лв. ще борим свлачището при Радуил

Готовността на Боровец за новия зимен сезон бе обсъдена на работна среща. Тя бе организирана от Областната администрация на Софийска област и община Самоков, в която взеха участие и ръководствата на регионалните и общински звена на МВР, „Пожарна безопасност и защита на населението”, на ЧЕЗ, ВиК, АПИ, Дирекцията на горите, Регионалната инспекция по околната среда и водите, Агенцията по безопасност на храните, Областното пътно управление, обсъдени бяха и въпросите със сметопочистването и снегопочистването в най-стария ни планински курорт.

22-ма полицаи ще бъдат командировани в Боровец, за да подпомагат осигуряването на спокойствието, обществения ред и сигурност през активния сезон.

Тревожно продължава да бъде лошото състояние на пътищата, водещи към зимния курорт, особено шосето откъм Радуил, където има големи свлачища и срутвания. От АПИ гарантират, че са осигурени 1 милион и 300 хиляди лева за ликвидиране на проблемните участъци. Радващ е фактът, че 7-километрова отсечка от пътя от Самоков до Боровец е ремонтирана. Общо 18 снегопочистващи машини ще работят на терен през сезона, осигурени са и необходимите количества пясък, сол и химически материали. Дискутирана бе и темата за африканската чума по свинете, във връзка с очаквания приток на туристи от съседна Румъния. Своята готовност за предстоящия сезон декларираха и от останалите институции, като не спестиха своята благодарност и съдействие от страна на община Самоков и кмета Владимир Георгиев.