Кирил Чакъров: Очаквам само победи за дупничани на галавечерта по кикбокс!

Залата ще бъде препълнена, а шоуто още по-атрактивно от миналата година. Ще подкрепим благотворителната кауза за малката Стефи от Кюстендил, каза президентът на СК „Патриот”

Предстоящата галавечер по кикбокс прикова вниманието на дупничани, които ще изпълнят до краен предел Спортната зала в града. Грандиозното шоу Pro Fight14 ще се проведе в събота от 19,30 часа и гарантира много атрактивни битки за зрителите. Миналогодишното издание на надпреварата предизвика истински фурор в Дупница, а организаторите обещават, че тази година зрелището ще бъде още по-голямо. Това беше достатъчно на дупничани, за да изкупят като топъл хляб всички пропуски и със сигурност спортното съоръжение ще се пука по шевовете.

Първото издание на надпреварата предизвика истински фурор в Дупница.

Трима дупнишки бойци ще излязат пределно мотивирани, за да спечелят срещите си и да зарадват съгражданите си.
Многократният републикански шампион и трети на Световно първенство Славчо Павлов ще се изправи срещу Дарко Стеванович от Сърбия в мач  номер 3. На професионалния ринг състезателят на СК „Патриот” до момента има две победи и една загуба и е супер амбициран да постигне третия си успех пред домашна публика.
Другият дупнишки боец – Драгомир Кацаров, който също е многократен шампион на България по кикбокс, ще се бие с Костадин Кърджалийски в шестия двубой от шоуто.
Гвоздеят на вечерта логично е насрочен за последна среща в програмата и е под номер 9. В дългоочаквана битка 18-годишният световен вицешампион за юноши Доброслав Радев излиза на ринга срещу многократния гръцкия шампион Диониси Шериси. Състезателят на СК „Патриот”, който е част от националния отбор, ще мери сили в категория до 70 кг, като това ще бъде и двубой защита на Балкански пояс за професионалисти. За радост на всички Pro Fight14 ще започне с женски бой, в който една срещу друга ще се изправят Петя Йовчева и Карина Петкова.
„Очаквам залата да бъде препълнена и да видим само победи за дупничани. Сигурен съм, че всички мачове от тази галавечер ще бъдат атрактивни и много интересни за зрителите. Настроението в лагера на отбора ни е перфектно. В момента момчетата провеждат само възстановителни тренировки и се стараят да държат килограмите си в норма преди кантара в петък. Миналата година дупничани много харесаха видяното, мога да гарантирам, че тазгодишното шоу ще бъде още по-атрактивно. Ще наблегнем на патриотичното и българското, както винаги сме го правили”, каза пред „Вяра” президентът на СК „Патриот” и организатор на галавечерта по кикбокс Кирил Чакъров.
Той допълни, че шоуто и клубът отново ще подкрепят благотворителна кауза. На входовете на Спортната зала в Дупница ще бъдат поставени кутии, където всеки желаещ ще може да дари средства за детето. Ще бъде обявен и търг за ръкавиците на Теодора Кирилова, веднага след края на мача й срещу гъркинята Ефи Ксилоуди. Събраните средства ще отидат за малката Стефи от Кюстендил, чиито родители ще присъстват на галавечерта. Малката Стефи е на 1 годинка с диагноза конгенитална глаукома и за да може да вижда, се нуждае от спешно лечение в чужбина.