Audi предизвиква Tesla с новия e-Tron GT

Германската компания Audi се подготвя за стартиращия в края на месеца автомобилен салон в Лос Анжелис, където ще покаже последните си модели – както най-нови, така и обновени. Сред тях са А6, А7 А8, Q8, както и изцяло електрическият кросоувър e-Tron. Редом с него ще бъде разположен и концептуалният e-Tron GT – спортна кола, задвижвана на ток.

Производителят от Инголщад показа първо официално изображение на прототипа, като обяви, че това е електрическа суперкола, която ще пренеса най-новите иновации на компанията в нейната спортна гама Audi Sport. Резултатът, в този случай, е купе с 4 врати, което ще бъде първият спортен модел в линията от електромобили на марката.

„Ще видите един високодинамичен автомобил, за чиято направа е използвана технология, създадена съвместно с Porsche. В същото време тази машина ще си остане лесно разпознаваемо Audi, което няма как да бъде объркано”, обявиха от компанията-производителят.

Засега Audi e-Tron GT е само концептуален модел, но той със сигурност ще се появи в серийно производство през 2020 г. Според неофициални информации, подобно на кросоувъра е-tron и той ще получи два електромотора – по един на всяка ос, но с по-голяма мощност (при електрическия SUV тя е 360 к.с.). Пробегът с едно зареждане на спортното купе с 4 врати ще е около 600 км, като то ще трябва да се конкурира с Tesla Model S.

 

 

 

 

 

 

 

Източник: topgear.bg