Тереза Мей: Сделката за Брекзит е достатъчно близо и напълно постижима

Тереза Мей

Британският премиер Тереза Мей заяви, че след договорения в Брюксел текст на политическата декларация за бъдещите отношения между Обединеното кралство и Европейския съюз сделката за Брекзит е достатъчно близо и напълно постижима.

След като информира своя кабинет за последните развития от продължилите и през нощта преговори, Мей, видимо доволна от новините от Брюксел, направи кратко изявление пред „Даунинг стрйт“ 10, в което изрази увереност, че сделката ще бъде одобрена на срещата на високо равнище на Евросъюза в неделя:

„Това е правилната сделка за Обединеното кралство. Британският народ иска да бъде намерено решение. Британците искат добра сделка, която ни повежда към по-светло бъдеще. Тази сделка е на една ръка разстояние“.

Политическите наблюдатели на Острова не бързат с прогнозите какво ще последва, като се има предвид, че още не е ясно дали лидерите на ЕС ще одобрят на срещата в неделя проектоспоразумението по сделката за Брекзит, нито дали британските депутати ще я одобрят в парламента.

И все пак политическата декларация от Брюксел се приема най-малкото като пореден опит в положителна посока да бъдат убедени някои от колебаещите се депутати да подкрепят премиера.

 

 

 

 

 

 

 

Източник: bnr.bg