Джамбазки: ОП надминахме реформаторите по безсмислени скандали

Ангел Джамбазки

“Обединени патриоти” надминахме Реформаторския блок по колорит и продуциране на безсмислени скандали за единица време.
Това заяви пред БНТ зам.-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки.

Според него скандалите в коалицията се дължат на “чепатите” характери, натрупали много лични отношения от много години, които не се укротяват.

Евродепутатът изтъкна и разликата между двете коалиции – на реформаторите и на патриотите.

Според него въпреки скандалите и неразбориите, парламентарната група (от която той е излъчен в ЕП – б.р.) продължава да произвежда смислени законопроекти, да прави полезни и важни за държавата неща.

Джамбазки смята, че министрите на патриотите в кабинета се справят далеч по-успешно от тези на реформаторите.

Една от най-важните теми за “Обединени патриоти” е темата за българите в чужбина, която беше окаляна през темата за Агенцията за българите в чужбина.

Повод за писмото на Таяни до Нинова бяха думите на Ангел Джамбазки, че: “всички от БСП са за разстрел”.

След това Нинова се обърна към ръководителя на ЕП, като заяви, че това не е изолиран случай и че има тенденция за засилване на езика на агресията, провокирана от националисти и крайнодесни политически лидери.

Таяни написа в отговор на призива й за разграничаване от езика на омразата: “Поведението на членовете на ЕП трябва да се характеризира с взаимно уважение, основано на ценностите и принципите, определени в договорите и Хартата на основните права, зачитайки достойнството на парламента”.

Членовете на Европарламента имат пълно право да критикуват, но нямат право да използват обиден език, уронвайки достойнството и репутацията на институацията, категоричен е Антонио Таяни.