Цветанов убеден: БСП нямат истинска визия и решения за бъдещето на България

БСП нямат истинска визия за България и алтернативни решения за бъдещето на страната. Политическите ни опоненти използват всякакви средства, включително и популизъм, за да осъществят мечтата си – предсрочни избори. Предсрочните избори обаче означават нестабилност и спад на инвестициите. Това заяви заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов в Поморие.

“Много често, когато БСП представят “Визия за България”, представящите са повече от гражданите. Ето това е оценката на хората за БСП”, захапа политическите си противници той.

По думите му БСП не подкрепяли решенията на управляващите, защото имали указания да дискредитират всички добри техни политики.

“В Бюджет 2019 са предвидени с 5 млрд. лв. повече разходи в сравнение с 2018 г. и това няма по никакъв начин да се отрази на дефицита. Какъв е отговорът на БСП – предлагат алтернативен бюджет, но не казват откъде ще дойдат нужните средства за него. Не казват и дали това ще повиши дефицита”, отбеляза председателят на ПГ на ГЕРБ.

Според Цветанов по време на дебата за пакта на ООН за миграцията от опозицията удобно са пропуснали факта, че той няма правна стойност. “Оказа се, че те в България призовават да не се присъединяваме към пакта, а евродепутатите им са го подкрепили в ЕП”, отчете той.

Зам.-председателят на ГЕРБ обясни, че вчера Народното събрание е ратифицирало актуализираното общо споразумение на ЕС с Турция, свързано с мигрантите.

“Като външна граница на ЕС ние сме особено уязвими в случай на сериозен миграционен натиск. Затова изпълнението на това споразумение за нас е особено важно. Най-яростните опоненти на ратификацията бяха именно БСП, които и от тази тема се опитаха да създадат хаос”, отбеляза още Цветанов.