Антон Кутев: 17-годишно момче е бито от полицай в Сандански; ст. комисар Николай Хаджиев: Разпоредена е проверка

Антон Кутев

По думите на полицейския шеф младежът е участвал в противообществена проява

 

17-годишен младеж е бил бит от полицаи в Сандански. Момчето е от София и е било на лагер в курортния град. Това заяви депутатът Антон Кутев на брифинг в Народното събрание. Той попита какви мерки ще предприеме МВР и разказа: „Получихме сигнал от Конфедерация за защита на правата на децата, че в петък вечерта четирима младежи – между 13 и 17-годишни деца, в Сандански влизат в конфликт с друг човек, който е бил с автомобил. Но в резултат на този сблъсък човекът, с когото се скарват тези деца, се оказва цивилен полицай, който в момента не е на работа. След това идват три полицейски коли и пребиват едно от децата“, заяви Кутев и посочи, че детето със сигурност се е държало арогантно, но по думите му не е налитало на бой.


Николай Хаджиев

„Искам да попитам какво е наложило един 17-годишен младеж да бъде бит от повече от петима полицаи? Какво налага тази форма на арест? Според мен става дума за превишаване правата на полицаите, но не съм аз човекът, който да го каже. Затова моля медиите да зададат въпрос на МВР какви мерки ще бъдат предприети, а аз ще предоставя всички документи, които имам“, заяви Кутев.
Реакцията на МВР не закъсня. Разпоредена е вътрешна проверка по случая с инцидента с непълнолетния 17-годишен младеж в Сандански. Това каза директорът на ОДМВР – Благоевград ст. комисар Николай Хаджиев по повод сигнала от Конфедерация за защита на правата на децата за пребито 17-годишно момче от цивилен полицай в Сандански. Полицейският шеф обясни, че ще коментира случая след приключване на проверката. Той допълни, че е разпоредена проверка по случая относно задържаното лице – непълнолетен 17-годишен младеж, който е бил задържан в петък във връзка с извършени от него противоправни деяния. По думите му същият е бил предаден на прокуратурата и е минал през Районен съд – Сандански още в събота. Младежът си е извадил медицинско свидетелство.