Кметът Владимир Джамбазов раздава от 20 до 40 лв. коледни бонуси на пенсионерите в Долна баня

На сесията деветимата местни парламентаристи ще гласуват докладната записка на кмета на общината Владимир Джамбазов.

Общината ще зарадва с коледни парични помощи долнобанските пенсионери. Това ще се реши на редовно заседание на Общинския съвет в Долна баня. На сесията деветимата местни парламентаристи ще гласуват докладната записка на кмета на общината Владимир Джамбазов и неговата главна счетоводителка Нина Арнаудска за отпускане на парични средства от общинския бюджет за подпомагане на пенсионерите от рилския град за предстоящите коледно-новогодишни празници.

Съветниците ще гласуват и решения за удължаване на договорите за наем за една година на помещенията в сградата на поликлиниката.

Тази практика според финансовите възможности на общината вече стана традиция да се подпомагат с допълнителни парични средства възрастните и болните хора за големите християнски празници Великден и Коледа.

Община Долна баня е социално ангажирана община и грижата и помощта за хората от третата възраст винаги са били приоритет в работата на общинската администрация и Общинския съвет.

За предстоящите празници долнобанските пенсионери ще бъдат зарадвани от общината съответно с по 40, 30 и 20 лева според това какъв е размерът на пенсията, която получават. Долнобански пенсионер с пенсия до 300 лева ще получи 40 лева, до 400 лева – 30 и до 500 – 20 лева.

На ноемврийската сесия ще бъдат гласувани и решения за удължаване на договорите за наем за една година на помещенията в сградата на поликлиниката, които са наели общопрактикуващите лекари в рилския град.