GT R Pro: хардкор версията на GT R

С GT R Pro Mercedes-AMG пуска хардкор-версия на GT R с техника от моторния спорт. AUTO BILD ще ви даде информация за лимитирания на 750 бройки GT R Pro!

Семейството на GT се увеличи с още един член! Сякаш няма достатъчно версии на AMG GT: представяме ви новия GT R Pro. След GT R версията Pro е следващата степен на хардкор-вариантите на спортния автомобил. GT R Pro, който ще се предлага от 2019 г., ще бъде оборудван с някои екстри от моторния спорт!

При разработката на лимитирания топмодел професионалистите от Афалтербах са се заели с някои определени компоненти: окачване, аеродинамика, лека конструкция и външен вид. Фината работа по отношение на аеродинамиката и окачването се е увенчала с успех: въпреки идентичната мощност от 585 к.с. и 700 Нм автомобилният състезател Марио Енгел успя да подобри времето за обиколка на Нордшлайфе на GT R от 7:10,09 с 6 секунди на 7:04,62 минути с GT R Pro.

Новият модел ще бъде показан на откриващия се днес автомобилен салон в Лос Анджелис. Официалната му цена все още не е оповестена, но както написахме серията е ограничена на 750 бройки. AUTO BILD предполага, че базовата версия на GT R Pro ще стартира от 400 000 лв.

В сравнение с познатия ни GT R GT R Pro притежава XXL-сплитер на предната броня. Нови са и вентилационните отвори на калниците, които са ни познати от McLaren 675 LT. Серийният карбонов покрив е с нов дизайн. Светлозелените състезателни ивици са фолирани и се предлагат ексклузивно в комбинация с матово сивия цвят на каросерията. По желание топмоделът се предлага и с тъмносиви ивици или без никакво фолио.

Познатите ни алуминиеви джанти на GT R се предлагат ексклузивно за версия Pro в титаново-сиво. Зад тях са серийните керамични спирачни апарати с черни накладки.

Противно на очакванията от Mercedes-AMG не се променили нищо по мотора на GT R Pro. 4-литровият V8-битурно агрегат продължава да е с 585 к.с. и 700 Нм – също като GT R. Динамичните характеристики са идентични: 0-100 км/ч за 3,6 секунди и максимална скорост от 318 км/ч. Системата AMG Dynamics подобрява и напречната динамика.

 

 

 

 

Източник: autobild.bg