Морето не се оказа до колене за „Марек Юнион-Ивкони”

Волейболистите от Дупница изиграха много слаб мач във Варна.

Дупнишките волейболисти останаха с 9 точки в последния гейм

„Марек Юнион-Ивкони” загуби гостуването си на „Черно море” с 1:3 (20:25, 23:25, 25:22, 9:25) гейма в двубой от седмия кръг на Суперлигата. Тимът от Дупница имаше амбиции да постигне успех край морето, което обаче не се оказа до колене за момчетата на Виктор Карагьозов.
Във варненската зала „Христо Борисов” домакините започнаха срещата по чудесен начин и затвориха първия гейм при 25:20 в тяхна полза. Втората част бе равностойна, като вървеше точка за точка до 20:20. В решителните моменти обаче варненци успяха да наложат волята си и да поведат с 2:0 гейма. Дупничани напомниха за себе си чак в третата част и с много добра игра успяха да спечелят с 25:22. В четвъртия гейм обаче Ивес Мутабази и компания показаха една от най-слабите си продукции от началото на новия сезон. „Моряците” поведоха с внушителното 9:1 и 19:6 и не дадоха шанс на гостите си дори да си помислят за обрат в резултата, като в крайна сметка оставиха дупнишкия клуб на едва 9 точки в последната част.
Това бе трета загуба за „Марек Юнион-Ивкони” за сезона. Дупничани имат и четири победи и със своите 10 точки заемат седмото място във временното класиране.
„Черно море” пък записа едва втори успех и с пет загуби и общо 7 пункта заемат десетото място в таблицата.
В следващия кръг марекчани са домакини на един от най-силните отбори в първенството – ЦСКА. Срещата с „армейците” е насрочена за 8 декември, събота, от 17 часа и ще се проведе в дупнишката Спортна зала.