50 инвалиди тропнаха хоро с патерици, Лиляна Иванчева и Мария Торошанова рецитираха стихове

  • ОбС шефката на Долна баня Лиляна Драганова връчи поздравителен адрес и коледна звезда на празнуващите

 

50 членове на Сдружението на хората с увреждания “Венетица” в Долна баня тържествено отбелязаха Международния ден на хората с увреждания.

Клубът на инвалида съществува вече 15 години в рилския град, а за историята на създаването и неговата богата дейност разказа председателката инж. Светла Стоименова. Тя поздрави всички присъстващи и вдигна тост за здраве и дълголетие.

Свои стихове на празника рецитираха Лиляна Иванчева и Мария Торошанова, а пък поетичната и музикална част бе изпълнена с химна на клуба и други любими песни, както и със стихове на обичания Недялко Йорданов, изпълнени от членовете на Управителния съвет на сдружението.

Скъп гост на празника на долнобанските хора с увреждания бе председателката на Общинския съвет Лиляна Драганова, която връчи поздравителен адрес и красива коледна звезда.

След празничния обяд, наздравици и поздравления долнобанските инвалиди се веселиха и даже си тропнаха хоро, макар и с патерици и бастуни, с пожелания отново и догодина всички пак да се съберат на празничната трапеза.