Треньорът на „Малеш” Стоян Тросков: Чест прави на капитана Марио Кирянски, че остана в отбора, понасяме удари под пояса

Стоян Тросков
  • Кметът на Струмяни Емил Илиев, ръководството на клуба и треньорският щаб правим всичко възможно да насърчаваме и футболистите

Мъжкият отбор на ФК „Малеш” изигра два различни полусезона през 2018 година. Треньорът на представителния тим Стоян Тросков разкри причините за този факт:

– Г-н Тросков, каква бе изминалата 2018 година за отбора, който ръководите?
– Две лица показа мъжкият отбор на ФК „Малеш” през изтичащата 2018 г. През пролетния дял заехме незавидното осмо място, което не отговаря на емблемата на този клуб. Все пак „Малеш” е носител на Купата на АФЛ, достигнал е и до 1/8-финалната фаза за Купата на България, участник е бил и във Втора професионална лига. Това ни задължава да върнем авторитета и славата на клуба.

 

Емил Илиев

Причината за слабото представяне през пролетния дял на първенството е масовото напускане на класни футболисти, което се отрази крайно негативно върху резултатите на отбора. Чест прави, че остана капитанът Марио Кирянски с още трима футболисти, за да може заедно с местни юноши от клуба да доиграем първенството. Взехме спешни мерки през лятото и привлякохме нови 18 футболисти, като при това положение се покачи качеството и резултатността на отбора и ненапразно в момента заедно с „Перун” сме на върха на таблицата. Подчертавам – добър атестат, след като в 12 мача имаме 10 победи и 2 равенства.

-Това означава ли, че се стягате за нещо по-голямо, водещо до квалификации и естествено влизане в по-горната трета лига от следващото футболно първенство.


– Кметът на общината, ръководството на клуба и треньорският щаб правим всичко възможно да насърчаваме и надъхваме футболистите да играем добър и привлекателен футбол и във всеки официален мач да постигаме максималното. Това го правим само с футболни средства на терена и извън него.

-Как смятате да се отдалечите от следващите ви отбори и да останете едноличен лидер в таблицата?

– Вече имаме предварителни разговори за привличане на 2-ма-3-ма класни футболисти. Всичко това е съгласувано, като имаме уверението на кмета и президента на клуба за намиране на сериозен инвестиционен спонсор, финансово стабилен, който още през зимната подготовка да стои твърдо зад нас и решава възникналите проблеми.

-Възможно ли е да отстъпите първото място, независимо че се готвите да изградите напролет още по-силен отбор от сегашния!

– Всичко е възможно на този свят. В момента ние, „Перун” и „Пирин” (Гоце Делчев) сме отборите, които показват най-добри игри, което личи и от постигнатите резултати. Единственото нещо, от което се притесняваме всички, е, че са налице вече първите

удари под пояса срещу нашия отбор, които проличаха най-вече в последните два кръга. Имаме достатъчна информация как постъпват двата преки съперника срещу нас, по какъв начин настройват отборите, срещу които играем, като дори и умишлено не се обработват терените, за да не продължим да вземаме максимума от точки.  Засега тези нефутболни неща ще ги запазим в тайна, но ако се продължава по същия начин, вече ще обявим имената на длъжностните лица, които не подбират средства за нашето детрониране от челото. Надявам се тези неща да послужат като сигнална лампичка за господата, които се надяваме да спрат с тези уродливи явления и да организират по нормален начин нещата в отборите си, за да може напролет всичко да се реши на терена.
-Има ли хора, на които да благодарите за отличния есенен полусезон?
-Искрено благодаря на кмета на общината Емил Илиев, президента на клуба Иво Йовев, феновете и не на последно място на нашите футболисти.
-Докога ще почива отборът на „Малеш”?
-Пуснах в почивка наличните футболисти до последната седмица от месец януари 2019 г. Пролетният дял стартира в началото на март. Ще искам да съберем футболистите и на лагер-сбор при местни условия, като ще дам шанс на всички да покажат на какво са способни в четири контролни мача, търсейки сериозни и авторитетни отбори.
-Имате ли напускащи и очакват ли се нови?
-Политиката в нашия клуб е за момчета, които са поканени да играят в отбори в по-горните групи, да не бъдат спирани. Засега нямам информация за напускащи, но със сигурност ще има трима нови, чиито имена ще обявя на първата тренировка от
зимната подготовка за пролетния зял на първенството.
-Кой е най-достойният отбор за първото място в групата ви?
-На база показаните резултати – „Малеш” и „Перун” (Кресна).
-Кои срещи ще бъдат решаващи за първото място?
-Първите шест кръга ще решат кой ще е новият лидер на четвърта лига. Според мен още в мачовете срещу „Перун” (Кресна) и „Пирин” (Гоце Делчев) ще проличи дали ще бъдем достойни за първото място.
-Какво ще пожелаете на спортната общественост в общината?
-На кмета, ръководство на клуба, фенове и футболисти – да са живи и здрави, веснело прекарване на предстоящите празници и повече радост през 2019 година.