Спецпрокуратурата повдига на Баневи обвинения в седем престъпления

  • Прокуратурата ще поиска от съда семейството да остане за постоянно в ареста

На Николай и Евгения Баневи ще бъдат предявени обвинения за седем престъпления от общ характер, съобщиха от пресцентъра на спецпрокуратурата.

Това ще се случи в рамките на задържането им за 72 часа. След това прокуратурата ще поиска от съда те да останат за постоянно в ареста.

Двамата ще бъдат обвинени за организиране и участие в престъпна група и за длъжностно присвояване на пари и вещи, собственост на “Полимери” АД, “Елма” АД, “Химически завод Панайот Волов” АД и “Топлофикация Казанлък” АД в общ размер на 84 682 896 лв. Също и за избягване установяване и плащане на данъчни задължения в размер на 231 052 лв. като управляващи “Полимери” АД, 1 515 235 лв. като управляващи “Партнърс комерс” ЕООД и 2 623 816 лв. като управляващи “Елма” АД. Семейство Баневи ще получат още и обвинения за пране на пари в особено големи размери – 589 811 132 евро и 225 000 лева, за държане на огнестрелни оръжия и боеприпаси.

Малко по-рано днес, с два различни полета, Николай и Евгения Баневи бяха екстрадирани у нас, след като миналия месец бяха арестувани на летището в Ница.

Източник: БТА