15 000 лв. дариха родителите на починалия Дани Сакалиев за лечението на болния от левкемия Тони Костов от Кюстендил

  • На 15 декември младежите от “Трупата”, “Дебют” и D Actors отново ще играят благотворително пиесата “Наследникът”

Благороден жест направиха към болно момче от Кюстендил родителите на Даниел Сакалиев от Ардино, който преди 2 месеца си отиде от този свят. 15-годишното момче страдаше от остра лимфобластна левкемия, а близки на семейство Сакалиеви, съученици и приятели на Дани, както и много непознати от България и чужбина събираха средства за трансплантацията в Германия. За съжаление живота напусна Дани. Сега от набраната сума в негова помощ родителите му са превели 15 000 лв. по сметката на кюстендилеца Тони Костов.

“Искаме да изкажем своите огромни благодарности към семейството на Дани Сакалиев, който за съжаление не успя да пребори болестта. Благодаря ви от сърце, родители! Благодаря ви, че въпреки голямата ви болка помагате и дарявате надежда! От дарителската сметка на Дани бяха преведени 15 000 лв. в полза на Тони”, пишат организаторите и близките в страницата „Да помогнем на Тони да пребори левкемията”.

Припомняме, че до 4 декември по дарителската сметка на 20- годишния Тони бяха постъпили близо 90 хил. лв. Няколко дни по-късно 5661 лева за лечението на Тони Костов бяха събрани по време на фолклорен спектакъл, част от благотворителната инициатива „Градът протяга ръка за Тони”, който премина при голям успех в препълнената зала на Общинския театър. В спектакъла се включиха „Фолк-арт” към читалище „Братство”, с диригент Адела Харалампиева, Детско-юношески танцов ансамбъл „Кюстендилче”, с ръководител Рангел Маджарски, танцова формация „Партньори”, с хореограф Тони Кенов, Ани и Мира Йорданови, Симона Станоева и Василиа Петрова.

Талантливите художници от школата „Новите майстори“ към сдружение „Партньори” предоставиха свои картини в подкрепа на Тони. Благодарение на тях по сметката на Тони Костов са постъпили над 1500 лева.

На 15 декември младежите от “Трупата”, “Дебют” и D Actors отново ще играят благотворително пиесата “Наследникът”, този път за своя приятел. Мястото е сцената на Общинския театър от 19,00 ч, като цялата събрана сума от билети ще дарят за Тони.

Както вече писахме, Тони Костов е болен от остра лимфобластна левкемия (pre-B ALL). Той е на 20 години, завършил е ПМГ “Проф. Емануил Иванов”, сега е втори курс в СУ “Св. Климент Охридски” – специалност компютърни науки.

Дарителска сметка

IBAN BG25 SOMB 9130 1066 1562 01

BIC SOMBBGSF

Общинска банка

титуляр: Тони Тончев Костов

Pay Pal anatoli.kostov@gmail.com