„Марек Юнион-Ивкони” се върна на победния път! Дупничани победиха с 3:1 гейма бургаския „Дея спорт” пред 400 зрители

Волейболистите от Дупница не оставиха шансове на съперника си.

„Марек Юнион-Ивкони” се върна на победния път, след като се наложи с 3:1 (25:20, 18:25, 25:19, 25:21) гейма над „Дея спорт” (Бургас) в дупнишката Спортна зала. Момчетата на наставника Виктор Карагьозов бяха в тежка негативна серия от четири поредни загуби в Суперлигата, но успяха да запишат три точки срещу новака. Марекчани не оставиха никакви шансове на съперника си и показаха далеч по-голямата си класа.

Срещата бе наблюдавана от около 400 дупничани.  

Единственото изключение бе във втория гейм, когато домакините подцениха тима от Бургас и загубиха гейма на 18 точки. В третата и четвъртата част обаче Боби Апостолов и компания увеличиха оборотите и затвориха срещата при 3:1 гейма.
Най-резултатен за дупничани бе Ивес Мутабази с 22 точки (1 ас, 1 блокада), а капитанът Борислав Апостолов добави 12 пункта (4 блокади). За гостите Георги Петров реализира 20 точки, а Александър Митков се отличи с 15.
С този си успех дупнишкият клуб натрупа 13 точки след 5 победи и 5 загуби в първите десет кръга. Бургазлии пък остават твърдо на последното място със скромния актив от едва 3 пункта.
В следващия кръг „Марек Юнион-Ивкони” гостува на „Левски” в София, като двубоят е насрочен за 22 декември (събота) от 18,30 часа. Това ще бъде последният мач за годината от волейболния елит на България.
Преди това дупнишките волейболисти ще се изправят срещу „Славия” в столичната зала „Панайот Пондалов” в мач от четвъртия кръг за Купата на България. Срещата ще се изиграе утре (18 декември).