Обилният снеговалеж предизвика задръстване при Бинека, колите пъплят на магистралата с 60 км/ч, аварира камион на снегопочистваща фирма

  • Забрана за движението на товарни автомобили над 12 тона има по пътя към ГКПП-Гюешево

  •  Главните улици в Кюстендил са чисти, снежната покривка е над 10 см в областта

 

Усложнена е пътната обстановка в Кюстендил и околните села заради обилния снеговалеж, който започна да се сипе над региона към 10 часа сутринта.

Теменужка Кирилова публикува снимка от пътя към Гюешево, коментирайки „Зимата пак ни изненада”. За непочистени пътища и от републиканската пътна мрежа, в това число за АМ „Струма” и за пътя Кюстендил-Дупница при Черна нива и Бинека също има сигнали, като на магистралата се пътува с 60 км/ч, тъй като снегът е предизвикал колона от леки и тежкотоварни автомобили. Към момента пътят Кюстендил- Дупница при Черна нива е затворен за движение, тъй като е аварирал камион на снегопочистващата фирма.

Наша проверка в Кюстендил установи, че главните улици са чисти. Снегът е направил поразии по главната пешеходна алея в града. Има изпочупени клони. Дежурният в Областно пътно управление увери, че всички машини са на терен, но поради обилния снеговалеж има затруднения. На АМ „Струма” работят 6 машини. Забрана за движение на товарни автомобили над 12 тона има по пътя Кюстендил – ГКПП-Гюешево.

И към момента над областния град вали сняг, като силата му доста намаля. Снежната покривка в Кюстендил не надвишава 5 см, но в региона тя е над 10 см. Радост и за любителите на белите спортове. Пистите в Осоговската планина са обработени, а снежната покривка надвишава 50 см. Все пак има и доволни и щастливи от бялата премяна и това са децата.