Трупата на театър „Невена Коканова“ заведе публиката в Дупница на границата между небето и земята, поднесоха торта с фойерверки за Василка Сумева и Снежана Малковска

  • Малковска, която тази есен се пенсионира, но остана в трупата на хонорар, запали на сцената две факли

Трупата на местния театър „Невена Коканова“ заведе публиката на границата между небето и земята с постановката „Хотел между тоя и оня свят“, представена в Дупница в чест на патрона Невена Коканова.

Ивайло Калоянчев, Ивайло Захариев, Анастасия Левордашка, Василка Сумева, Виктория Янева, Петко Каменов, Снежана Малковска и Георги Бояджиев потопиха зрителите в атмосферата на едно нереално място. То е между живота и смъртта и на него се озовават петима от героите, очаквайки съдбата да реши дали асансьорът ще ги отведе обратно долу на земята, или нагоре – към небитието.

Актьорите и тъжно-веселата философия за живота и смъртта в пиесата на френско-белгийския драматург Ерик-Еманюел Шмит провокираха към размисли присъстващите в салона. Същевременно случващото се с героите от „хотела“, в който попадат душите на хората, чакащи пътя към земния материален живот или към рая, разсмя публиката.

Спектакълът на режисьора Валентин Балабанов бе представен ден след навършването на 80 години от рождението на Невена Коканова, отбелязано на 12 декември с поднасяне на цветя на барелефа на незабравимата актриса на фасадата на театъра.

На финала имаше и изненада – торта с фойерверки за сценичните юбилеи на обичаните дупнишки актриси Василка Сумева и Снежана Малковска. „Свидетели сме на доста роли, които Василка Сумева направи така, че да ги запомним. Още един човек прави 25 г. на сцената. Това е Снежана Малковска. Тя също е един достоен член на театъра в гр. Дупница. Вчера се навършиха 80 г. от рождението на нашия патрон Невена Коканова. Тази уникална жена, велика актриса направи така, че да я помним още, непрекъснато да се сещаме за нея, за нейните роли и за това, което беше в живота. И аз ви предлагам сега вместо 1 минута мълчание, както се прави, да направим 1 минута аплодисменти”, трогнат до сълзи каза актьорът Светослав Пеев, който само допреди броени дни беше директор на дупнишкия театър.

Снежана Малковска, която тази есен се пенсионира, но остана в трупата на хонорар, запали на сцената две факли. „Едната ще бъде тази, която запалих през 1979 г., когато започнах в сливенския театър и вече 40 г. играя. А другата, ако позволи Наси (Анастасия Левордашка, бел. ред.) – това е най-младият член на колектива ни, да я поеме, да я съхрани и предава огъня напред”, бяха думите на Снежана Малковска. Публиката награди актьорите с бурни аплодисменти.