Краеведът Иван Хаджийски получи грамоти и свидетелства за дарения на новата си книга за здравеопазването в Дупница

Краеведът на Дупнишка околия и Югозападна България гл. ас. Иван Хаджийски получи грамота за дарителство от НЧ „Пейо Яворов 1978“ в гр. Дупница на 7 декември т.г. Заедно с грамотата той получи и най-новия албум със записи от 14 народни песни на фолклорно трио „Авлига“ към същото читалище. В редакцията се получи писмо за дарените екземпляри от последната книга на гл.ас. Иван Хаджийски.

На 5 декември краеведът бе удостоен с грамота от Държавния архив в гр. Кюстендил, връчена му от Петър Нейков – началник архив – гр. Кюстендил, както и диска с архивни документи „България и Европа“.

На 11 декември Иван Хаджийски подари своята книга за здравеопазването в Дупнишкия край и на библиотеките при ЮЗУ и НЧ „Никола Вапцаров1866“ – Благоевград. Той е получил благодарствено писмо от директорката на университетската библиотека Жана Пенчева.

 

Изтъкнатият дупнишки краевед-изследовател в момента работи по 17-ата си книга и 13-а научна монография „Дупнишките художници“, която включва нови неизследвани и непубликувани архивни документи за около 50 майстори на четката, родени, живели и творили в Дупнишка околия.