Димитър Димитров от ГСК „Пирин“ е спортист №1 в Благоевград, кметът Камбитов връчи и специална награда на легендата Йорданка Благоева

  • Второто място зае Албена Ситнилска от „Фолкън“, а на трето място се класира Любомир Миланов от спортен клуб по канадска борба „Спартак“

 

Кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов връчи отличието „Спортист на годината 2018“ на Димитър Димитров от ГСК „Пирин“. Второто място зае Албена Ситнилска от „Фолкън“, а на трето място се класира Любомир Миланов от спортен клуб по канадска борба „Спартак“.

На тържествената церемония в зала „Скаптопара“ кметът д-р Атанас Камбитов приветства и поздрави всички спортисти, прославили Благоевград.

„Изключително съм щастлив да ви приветствам за поредна година тук, в зала „Скаптопара“ с „Добре дошли“. Фактът, че и този път на церемонията „Спортист на годината“ присъстват емблеми за българския спорт, хора, прославили страната ни по цял свят, дава категорична висока оценка за церемонията, за града, за спорта в него. Искам да благодаря на Йорданка Благоева, че за поредна година е с нас на тържественото награждаване на 10-те най-добри спортисти. Община Благоевград категорично подкрепя спорта и помага за неговото развитие.

Не са малко състезанията, турнирите и първенствата, които се провеждат всяка година в Благоевград. И то не само на местно ниво, а и на държавно, републиканско, европейско. Клубовете, които носят моментите на слава и гордост, не са малко, а приносът за това е на всеки един от вас“, каза кметът д-р Атанас Камбитов. Той връчи и специална награда на легендата Йорданка Благоева.

Официални гости на церемонията „10-те най-добри спортисти на община Благоевград за 2018 година“ бяха легендата в леката атлетика Йорданка Благоева, отец Андон Шавулев и отец Петър Стефанов от храма „Въведение Богородично“, депутатът от 44-тото Народно събрание Даниела Савеклиева, областният управител на Благоевград Бисер Михайлов, председателят на Общински съвет-Благоевград Радослав Тасков, общественият посредник на Благоевград доц. д-р Валентин Василев, представители на българския футбол, общински съветници, спортни и обществени деятели. Кметът д-р Атанас Камбитов за  поредна година връчи купи и грамоти на 70 деца шампиони на България до 14 години от различни спортни клубове в Благоевград за техните постижения и принос към спорта.

В категория „Юноши и девойки до 18 години“ призът за първото място бе отсъден за Иван Новоселски от клуб по канадска борба „Спартак“, второто място бе за Калина Захариева от GD “Sport”. Призът за трето място бе връчен на Мартин Мишев от ГСК „Пирин“ (Благоевград).

Наградата „Посланик на спорта на Благоевград по света“ отиде при Александър Дюлгеров от ЦСКА (София) и Георги Цурев -шампион по плуване. Наградата „Феърплей” бе присъдена на Юлияна Новоселска. В категориите „Треньор на Благоевград за 2018 година“ и „Отбор №1 на Благоевград за 2017 година“ призовете отидоха при Александър Марков и „Еърмакс“.

Заместник-кметът Христина Шопова награди спортисти в неравностойно положение, донесли много отличия и медали през годината за Благоевград – Спортен клуб „Пирин спорт 2013“- Илинка Йосифова Пупева, Любомир Крумов Траянов, Елена Узунова, от Спортен клуб „Достоен живот“- Виктория Лазарова, Пламен Тодоров.

Призове бяха връчени и от специалните гости Йорданка Благоева, доц. д-р Валентин Василев, Александър Дюлгеров. Награди дадоха още и заместник-кметовете на община Благоевград, областният управител Бисер Михайлов, Радослав Тасков – председател на ОбС.

За доброто настроение на присъстващите се погрижиха спортистите от клуб „Фолкън“ по таекуондо, които представиха демонстрация изпълнение, грациите от КХГ „Пирин“. Публиката стана свидетел и на изпълнение на спортен клуб по гимнастика „Любчо Солачки“. Музикално представление поднесоха и децата от музикално училище „Престо“.