Треньорът на СК ГОДО в Петрич Славей Христов: Изпращаме една много успешна година

  • Изказваме своята благодарност на кмета Димитър Бръчков, който ни отпускаше превоз за участия в състезания и турнири

 

 

Дни преди настъпването на Коледа и Нова година старши треньорът на СК ГОДО (Петрич) Славей Христов даде обширно интервю за читателите на вестник „Вяра”:

– Г-н Христов, каква е оценката Ви за изтичащата 2018 година?

– Оценката ми е много добра, защото в сравнение с 2017 година спечелихме повече отличия. За нас, треньорите, винаги искът към състезателите е да дадат колкото може повече. Дебело подчертавам, че това е най-успешната година в историята на нашия клуб.

– Кои Ваши състезатели надминаха очакванията Ви?

– Гергана Христова, която от три участия в международни турнири и републикански първенства спечели два златни и един сребърен медал. Нейната партньорка Мариета Арабаджиева спечели един златен и два сребърни медала. Марио Тушков -златен, Парис Блажев – златен и сребърен и Иван Конов – един златен и два бронзови, Георги Милев – един златен и един сребърен, Стоян Белчев – един златен и един бронзов, Живка Петрова – златен и два бронзови, Георги Атанасов – златен и бронзов, Петър Попов – златен, Иван Динев – златен, Димитър Христов – два сребърни медала – всички непрекъснато растат в кариерата си и показаха най-голямо израстване до момента.

– Кои отбори са ви основните конкуренти?

– „Форта” (София) и „Самурай” (Бургас). Почти всички отбори участници са с изравнени възможности и всеки се стреми да показва по-големи резултати.

– Има ли конкурентни отбори с по-големи финансови възможности и материална база, които побеждавате?

– „Форта” (София), „Бишудо” (София), „Самурай” (Бургас), както и такива от Варна и Стара Загора.

– Къде преминаваше подготовката ви през 2018 година?

– Най-вече в зала „Арена Петрич”, където имаше доста голямо напрежение, защото се срещахме с останалите състезатели от клубовете, включително и с футболистите на „Беласица”. Намирахме колегиален начин да се разбираме и стигнем до нещо положително. Надявам се за в бъдеще да ни се предоставя общинска база с поносим наем. Не може СК ГОДО със спечелени  37 медала да сме с най-висок наем в залата на гимназия „Яворов”. Финансово – отпуснатата ни субсидия на база постигнатите резултати е най-малка. Изказваме своята благодарност на кмета Димитър Бръчков, който ни отпускаше превоз за придвижване на състезателите за участия в състезания и турнири. Поклон и пред това, което правеха родителите на състезателите, които ни подкрепяха финансово за участие във всяко едно състезание в страната и чужбина. Специална благодарност и на Ротари клуб, който в труден момент ни отпусна 200 лева. Надявам се в общинския бюджет за 2019 година в раздела спорт да ни бъдат отпуснати средства на база постигнатите резултати.

– Предстои тържеството за спортист на 2018 година.

– Досега нашият клуб и индивидуално, и отборно не е оценен по достоен начин. Надявам се този път оценките да не бъдат на база гласуване във фейсбук, което според мен е пълен фалш. Редно е да има комисия от компетентни хора, които са в тон със случващото се с участието на спортните клубове на територията на общината и да станем свидетели на една обективна оценка на труда на състезателите.

– Кой трябва да е спортист на 2018 година?

– Европейският първенец по сумо – треньор и на националния отбор в този вид спорт, и световен шампион по бразилско жиу-житцу Николай Николов. Успехите на всички останали състезатели, включително и на моите, са от по-нисък ранг.