Инспектори от РДГ изненадаха с внезапна проверка търговците на коледни елхи на пазара в Кюстендил

Експертът в РДГ-Кюстендил Костадин Капланов
  • За сравнение през миналата година задържахме един бус, натоварен с коледни елхи, коментира експертът Костадин Капланов

Инспектори от РДГ-Кюстендил извършиха изненадваща проверка на търговците на коледни елхи в града. Проверките се извършват ежегодно и започват в началото на месец декември преди настъпването на коледните празници.

Инспектори от РДГ-Кюстендил провериха търговците на коледни елхи в града.

Проверяват се търговски обекти, които продават коледни елхи. Проверките започнаха от кооперативния пазар в областния град, където инспекторите проверяваха търговците за наличието на контролни пластини и други документи. “От началото на декември се правят постоянни проверки на тържищата, експертите следят дали дръвчетата имат марки, за документи и превозни билети. Установиха две марки, които бяха хлабави и лесно се измъкват от дървото.

До момента няма констатирани нарушения.

Това не е нарушение, марката трябва да се поставя на втория прешлен на елхата, за да не може с нея да се продадат няколко дръвчета. Марките съвпадат с тези по документите. От началото на декември досега нямаме констатирани нарушения. За сравнение през миналата година задържахме един бус, натоварен с коледни елхи, без марки, предназначени за продажба в Кюстендил. Превозното средство и елхите бяха задържани”, коментира експертът в РДГ-Кюстендил Костадин Капланов. Проверяват се също така и самите документи за произход, засича се информацията и в електронната система”, допълни още Капланов.