Кметът Котев откри ловна вечеринка в Сандански, дружинката от Калиманци с председател Стоян Ангов грабна диво прасе

Кметът Котев откри ловната вечеринка.
  • Градоначалникът връчи разрешително за ползване на 3 дка от общинския поземлен фонд на члена на УС на ЛРД “Сокол – 1920”  Борис Щурков

 

Ловджийската вечеринка на ЛРД “Сокол 1920” с председател Кирил Спаневиков сътвори истинско коледно тържество на центъра в Сандански. Срещата с авджиите откри кметът Кирил Котев, като поздрави всички присъстващи, риболовци и ловци на площада.

Наградата за Ловната дружина – с. Калиманци е диво прасе.

И тази година кметът Котев връчи разрешителното за ползване на 3 дка от общинския поземлен фонд на Борис Щурков – член на УС на ЛРД “Сокол – 1920”.

Живко Иванов и Румен Пачов вдигат тостове.
Вангел Анталавичев на тържеството

Присъстваха представители на горски стопанства и авджии от община Струмяни и Петрич. Разигра се томбола с много награди за членовете, като първо бяха изтеглени за риболовците, а след музикална пауза беше теглена и за ловците от дружествата в община Сандански. Имаше за награда шаран от 2 кг, 5 кг, както и ценни риболовни принадлежности.

Групата от с. Калиманци
Георги Танчев и Борис Щурков

Най-голямата награда – голямо диво прасе, бе дадена на ловната дружина от с. Калиманци, с председател Стоян Ангов.
За доброто настроение на всички на площада се погрижи талантливата народна певица Ваня Найденова, която изпълняваше и специални музикални поздрави.

Програмата започна с водосвет от архиерейския наместник на Санданска околия свещеник Георги Танчев, който освети знамето на ЛРД “Сокол – 1920”. В програмата участваха Духов оркестър-Сандански с ръководител Костадин Керянчев, Мъжка фолклорна група от АНПТ “Никола Вапцаров” при НЧ “Отец Паисий – 1919” и красивите танцьори на Н. Митрев.
На площада димеше скара от коледните къщички, а авджиите бяха приготвили вкусни мезета, включително и от дивеч, за червеното вино. Отлично се представиха ловджиите от Сандански, село Пирин, с. Калиманци и др. Празникът продължи до късно вечерта с добро настроение и буйни македонски хора.