Най-очакваните автомобили на 2019 г.

Предстоящата 2019 г. ще бъде доста богата на автомобилни премиери. През следващите 12 месеца ще видим над 40 нови или обновени модели на различни марки, като сред тях попадат не само леки коли, но и пикапи, ванове, микробуси и камиони.

Марката Audi предвижда да представи обновената си гама от седани която включва A6, А7 и дори новото А8, което ще претърпи фейслифт. Компанията ще продължи да налага всъдехода Q8, който вече се предлага на някои пазари. Предстои и старт на серийното производство на първия електрически кросоувър на марката e-tron.

На свой ред BMW ще пусне на пазара новата генерация на най-популярния си модел – 3-Series, който беше представен само преди 2 месеца. Другите две премиера на баварците са на нови версии на 8-Series – купето вече беше представено, предстои излизане на Gran Coupe и роудстър, както и на възроденото Z4. Предстои старт на продажбите на новото поколение на X5 и на новия всъдеходен флагман X7.

Третият луксозен немски производител – Mercedes-Benz, подготвя излизането на пазара на седана A-Class, на спортната кола AMG GT и на новото поколение на кросоувъра GLE. Освен това германците ще стартират серийно производство на първия си електрически SUV – EQC. Съседите на Mercedes в Щутгарт – Porsche, пускат на пазара новото 911, третото поколение на Cayenne, както и първия си електрически модел – седана Taycan.

Именно кросоувърите и всъдеходите са най-много в тази група.  От Cadillac ще предложат нов кросоувър XT4, а Honda възраждва модела Passport. На свой рез Hyundai готви старт на продажбите на водородния кросоувър Nexo, както и на всъдеходите – 8-местния Palisade и Santa Fe. Догодина ще излезе и новият Land Rover Defender, а компанията производител стартира продажби на второто поколение на Range Rover Evoque.

Сериозна активност демонстрира луксозния бранд на Ford – марката Lincoln, която ще предожи нова генерация на сезана и Continental, всъдехода Aviator и кросоувърът Nautilus. На свой ред Ford подготвя нов пикап Ranger, докато конкурентите от Jeep залага на своя Gladiator.

 

 

 

 

 

 

Източник: topgear.bg