35 см сняг в средата на декември на Езерата
  • Снежната покривка по циркуса е не повече от 20 см, все още не става за ски на Паничище, каза кметът на Сапарева баня Калин Гелев

 

Седемте рилски езера са в лед след продължилите близо 10 дни студове. Това каза за БНР кметът на Сапарева баня Калин Гелев. Снежната покривка по циркуса е не повече от 20 сантиметра, все още не става за ски на Паничище и това разочарова туристите, добави Гелев. „Десетки планинари и туристи ще се качат на Седемте рилски езера за Коледа и за Нова година“, казват хижари.

Замръзналото езеро „Бъбрека”

Правят преходи по невероятно атрактивния терен на езерата, а най-натренираните планинари от Кюстендил и района и тази година ще се организират да посрещнат новата 2019 на старата хижа „Седемте езера“, каза арендаторът на обекта Павел Панинчев. Той самият се оказа за празниците в Германия и няма да може да ги посрещне, но хижата е достъпна.

Калин Гелев

Близкото Рибно езеро, дълбоко около два метра, е замръзнало. По леда ентусиасти играят хоро и се веселят с настъпването на Нова година. Организацията си за празника започват още по Коледа.

 

 

 

1 коментар

Comments are closed.