Кикбоксьорът счетоводител Костадин Кърджалийски избран за спортист №1 на Гоце Делчев

  • Пред погледите на братята Пулеви, Костадин победи в категория до 86 кг многократния републикански шампион Драгомир Кацаров гала-вечер в Дупница

 

27-годишният кикбоксьор Костадин Кърджалийски e победителят в анкетата «Спортист на годината» на община Гоце Делчев за 2018 година, по професия той е счетоводител, завършва счетоводство в УНСС.

От общината уточниха, че решението кой да бъде носител на наградата „Спортист на годината” за 2018-та в община Гоце Делчев, бе взето по възможно най-прозрачния и справедлив начин – номинациите на спортистите бяха предоставени от спортните клубове, регистрирани в общината. След това номинираните спортисти в двете категории – до 18 и над 18 години, бяха подложени на гласуване в две анкети във фейсбук страницата на общината. В двете анкети общо гласуваха 9802 души. След края на гласуването, се събра комисия, в която влизат членовете на Постоянната комисия по спорт в Общински съвет – Гоце Делчев, експерт от Общинската администрация и представители на регионални медии. Всеки от тях даде своя глас за номинираните в двете категории спортисти. Към общия сбор точки, който събра всеки един от анкетата във фейсбук и гласуването на комисията, бяха добавени и постигнатите успехи на номинираните състезатели през календарната 2018 г. от международни, републикански и областни надпревари.
На трето място в категория „Отбор на годината – младежи, юноши и девеойки до 18 г.“ е спортен клуб по тенис на маса „Пирин 2017”  с треньор Николай Тонев.

На второ място е Футболен клуб „Неврокоп 1“ с треньори Андон Калайджиев и Благой Плевнелиев. Клубът е основан през 2003 година и в момента под ръководството на треньорите там се подготвят 110 деца. Отборът на 14-годишните таланти е втори в класирането на Областното първенство по футбол, в конкуренция с още 12 отбора на техни връстници от градовете Благоевград, Сандански, Петрич, Симитли, Разлог и други. Младите футболисти нямат загубен мач в рамките на календарната година.
Победител в класацията „Отбор на годината – младежи, юноши и девойки до 18 г.“ е отбора по карате киокушин „Ронин”

С ръководители Петър Темелков и Стоян Златев.

Носител на наградата „ОТБОР НА ГОДИНАТА НАД 18 Г.“ е отбора на хандбален клуб „Пирин -64” от Гоце Делчев

На трето място в класацията “Треньор на годината” със спечелени 40 точки е Андон Калайджиев. Той е треньор с над 15-годишен опит в работата с деца и подрастващи.
На второ място със спечелени 46 точки е Стоян Златев – треньор в Карате клуб киокушин «Ронин». Той е треньор на отбора вече над 15 години.
Победител в класацията «Треньор на годината» за 2018 год. е Николай Пиргов. Треньор по хандбал повече от 25 години. С «Пирин» влиза в А група, в Ангола печели с отбора на Агощо 6 поредни години купата и първенството на Ангола, през 2006 год. печели Шампионска лига на Африка, 2007 г. Суперкупа на Африка.
В категория «Спортист на годината – младежи, юноши и девойки до 18 год.», първата награда е за победителя от анкетата във фейсбук. В нея от общо 5019 гласували – 1153 дадоха гласа си за състезателя от Клуб по карате киокушин «Ронин» – Георги Ячков.
На трето място в категорията «Спортист на годината – младежи, юноши и девойки до 18 год.» от общия резултат, в който са включени резултатите от анкетата, гласуването на комисия и постигнатите успехи през календарната 2018 г. е Валентин Джагълов, който е вратар на ФК «Пирин – 1912» гр. Гоце Делчев.
На второ място в класацията е Андон Пендичев – капитан на ХК «Пирин – 64» за деца, родени 2005-2006 год. През тази година с отбора си успя да спечели Златен медал от зона «Витоша».
Победител в категория «Спортист на годината – младежи, юноши и девойки до 18 год.» за 2018 год., в община Гоце Делчев е Георги Ячков от Клуб по карате киокушин «Ронин». Георги тренира вече над 5 години карате при треньорите Стоян Златев и Петър Темелков.
Победителят от анкетата за «Спортист на годината над 18 год.» във фейсбук е футболиста на ФК «ЦСКА – София» Ангел Лясков. От общо 4801 гласували, 2879 дадоха своя глас за него. Започва да тренира футбол в Детско-юношеската школа на ФК «Пирин» още от 7 годишен с треньори Лъчезар Карталов и Иван Макриев. След това левия бек минава през силната ДЮШ на ФК «Литекс» гр. Ловеч, където играе редовно и преминава през всички гарнитури на Националния отбор на България. През тази година Ангел играе в отбора на ФК «Литекс», като преотстъпен от ЦСКА, и с отбора от Ловеч завършва на 10-то място във Втора професионална лига.
В категорията «Спортист на годината над 18 год.» от общия резултат, в който са включени резултатите от анкетата, гласуването на комисия и постигнатите успехи през календарната 2018 г., на трето място с общ сбор от 86 точки е футболиста на ЦСКА – София Ангел Лясков.
На второ място със 92 точки е футболиста на «Черно море» гр. Варна – Васил Панайотов. Започва да тренира футбол от 7 годишен в школата на ФК «Пирин» с треньор Димитър Киряков. След това преминава през школите на ФК «Пирин» гр. Благоевград и ФК «Левски». От лятото е част от варненския Черно море.
Победителят в анкетата «Спортист на годината» на община Гоце Делчев за 2018 год.е на 27 години, роден е в гр. Гоце Делчев и се казва Костадин Кърджалийски. По професия е счетоводител, завършва в УНСС – счетоводство. Започва да тренира любителски Кикбокс в клуба «Friends MMA” на 23 годишна възраст. С голямата си отдаденост и желание с което тренира, талантът му не остава незабелязан от един от най-добрите кикбоксьори в България – Деян Топалски. Костадин започва да тренира все по-усърдно, през 2016 год. идва първия реален тест за Костадин, който на Републиканското първенство провело се в гр. Шумен завършва на трето място. През 2017 г. става републикански шампион и спечелва трето място в дисциплината „Фул контакт“. Тази година Кърджалийски затвърждава успеха си в стил „Лол кик“, където печели републиканска титла, а в стил „К-1“ става вицешампион. В края на годината Костадин и неговият клуб получават покана за участие в първи професионален мач, гала-вечер част от сериите „Pro fight”, провела се в гр. Дупница. Пред погледите на братята Пулеви, той победи в категория до 86 килограма многократния републикански шампион Драгомир Кацаров.