Простреляният в главата Кръстьо Неделчев по време на лов в Санданско, преживя животоспасяваща операция, контактен е 

Кръстьо Неделчев, който бе прострелян по време на лов в Санданско, претърпя животоспасяваща операция в „Пирогов” и вече е контактен. Кръстьо беше прострелян от своя колега Живко Шоргов в месност над село Златолист. По непредпазливост  Живко стрелял няколко пъти и улучул Кръстьо в главата като нямал представа, че в храстите има човек.

Със случая се зае и Районна прокуратура – Сандански, която  води разследване във връзка с инцидент по време на лов в района на с. Златолист, общ. Сандански. Образувано е досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 134, ал. 1, т. 2 от НК.

Около 15:40 ч. на около 700 м. югозападно от последните къщи на селото, бил прострелян мъж, служител в горското стопанство. Пострадалият бил транспортиран до МБАЛ „Югозападна болница“ в гр. Сандански, като по-късно бил опериран в столицата – УМБАЛСМ „Пирогов“.

Към настоящия момент е установено, че мъжът бил прострелян в главата. По време на лова той бил без необходимите предпазни средства.

Разпитани са участващите в лова, както и мъжът, произвел изстрела, който е в приятелски отношения с пострадалия. Инцидентът станал в гъста гора. Изясняват се причините, поради които пострадалият се бил преместил на 200 м от първоначално уговореното между ловците местонахождение. Предстои назначаване на съответните балистични експертизи.