Бързи диети за сваляне на „празничните” килца

Диета „2 дена – 2 килограма по-малко“

Ако сте от жените, които не могат да се мъчат с всекидневен контрол върху храната, ето една проста диета, с която можете да ослабнете с 2 килограма за 2 дни. Вашето дневно меню трябва да съдържа:

  • 100 г крехко пилешко или телешко месо;
  • 4 сухара;
  • 4 ябълки;
  • сок от 1 лимон, разтворен във вода.

Можете да ги разпределите както искате, но най-добре е по-голямата част от храната да се приема през първата половина на деня. И не забравяйте, че тази диета се прилага само за два дни, не повече.

Тридневна диета

Във всяко от следните дневни менюта са включени около 800 калории. Това е с 400 калории под минималния препоръчителен дневен прием за жените. Затова е много важно да не прилагате тази диета по-дълго от три дни и да се подлагате на нея само ако сте подготвени за този тип слабеене. С нейна помощ ще свалите 2,5-3 килограма.

Първи ден

Закуска: едно варено яйце; 1 парче пълнозърнест хляб; 250 г краставици и кафе без захар.

Обяд: салата от 1 домат, половин глава лук (по желание), 2 чушки, 1 варено яйце и магданоз. Подправете салатата със сок от 1/2 лимон, сол и черен пипер.

Вечеря: 150 г варено пилешко месо, 1 домат, 1 краставица и 1 сухар. Можете да овкусите домата и краставицата с 1/2 ч.л. зехтин.

Втори ден

Закуска: 2 филии пълнозърнест, намазани с тънък слой масло; 2 домата и 1 с.л. извара.

Обяд: 150 г риба на скара, подправена със сок от лимон и малко сол; салата с 1 краставица и 1/2 глава лук.

Вечеря: 4 печени ябълки с канела.

Трети ден

Закуска: 300 г плодове като ягоди, малини, боровинки, ябълки и авокадо; 250 мл кисело мляко.

Обяд: 100 г варено пилешко месо със 100 г зеле и 1 домат.

Вечеря: Поставете 100 г чушки в малко вода, прибавете 1/2 ч.л. зехтин и ги сложете на котлона. Когато водата се изпари, я махнете от печката и прибавете 30 г варена царевица, малко лук, 200 г краставица, магданоз и черен пипер.

Съвети за отслабване

Всяка диета изисква време и енергия. Ако не можете да се придържате към строги режими, при които трябва да внимавате за всяка хапка, ви препоръчваме следните съвети, които ще ви помогнат да възвърнете желаното си тегло преди Нова година:

  1. Пийте много вода – водата има много позитивни страни, тя не съдържа калории и може значително да намали глада.
  2. Не пропускайте закуската – сигурно често сте чували, че закуската е най-важното хранене за деня. Това е чистата истина. Ако решите да прескочите закуската, смятайки, че така ще намалите дневния прием на калории, рискувате по-късно да започнете да чувствате постоянен глад. Богатата закуска ще ви засити за дълго и така ще избегнете преяждането през деня.
  3. Не яжте 2 часа, преди да си легнете – яжте по-малко вечер, защото тогава не сте толкова активни. Опитайте се да приемате 2/3 от калориите за деня през първата му половина. Ако не можете да издържите, направете си салата от краставица, която съдържа предимно вода.