Огнен ужас в Сандански! Изгоря заведението на Боян Петров, пожарът опърли съседни търговски обекти и кооперации

  • Бащата на собственика – Борис: Заведението не беше застраховано

Изгоря едно от най-хубавите заведения на главната улица “Македония” в курортния град Сандански. Собственик на “Рая” е санданчанинът Боян Петров, син на Борис Петров, който е активен спортист и местен бизнесмен. Пожарът тръгнал от дървото пред заведението, около 3.00 часа след полунощ. Предполага се, че хулигани са хвърляли пиратски, а дежурните полицаи не се знае къде са били защото всичко запалимо е изгоряло, се коментира из курортния град.
Рано сутринта санданчани останаха изумени от грозната гледка в стария център на Сандански, като пожарът е обхванал и съседните хранителни заведения, както и горните етажи на жилищните кооперации.
На мястото имаше дежурна полицейска кола, а служителите на РПУ правят оглед, за установяване на щетите. От разговора с бащата Борис Петров се разбра, че заведението не е застраховано от сина му Боян, макар че имат ЗД” Армеец”. Може би и съседните заведения не са застраховани.
Въпреки заповедта на кмета Кирил Котев за забрана на пиротехнически средства в празничните дни, пироманията в Сандански се шири. И това се случи в деня срещу големия християнски празник ” Богоявление”, когато след празничната литургия в църквата “Св. влкм. Георги” ще има летийно шествие по главната улица ” Македония” до езерото в парк “Свети Врач”, Сандански.

Роска НОЦКОВА