Новото Porsche 911 остана без покрив

Компанията Porsche представи откритата версия на новото поколение на модела 911. Кабриолетът ще бъде достъпен в две модификации – Carrera S и Carrera 4S, които са оборудвани с мек покрив със специална конструкция, предотвратяваща издуването им при висока скорост. Механизмът на конструкцията е хидравличен, като позволява отваряне само за 12 секунди.

Версията Porsche 911 Carrera S Cabriolet е със задно предаване, а Carrera 4S – със задвижване на четирите колела. Двигателят им е един и същ – 3,0-литров боксер с турбо, развиващ 450 к.с. Скоростната уктия е новият 8-степенен автомат PDK с два съединителя.

Модификацията  Carrera S ускорява от 0 до 100 км/ч за 3,9 секунди (с допълнителния пакет Sport Chrono времето е 3,7 секунди). При Carrera 4S този показател е 3,8 секунди (3,6). Максималната скорост на варианта със задно предаване е 306 кч/ч, а на този със задвижване на четирите колела – 304 кч/ч.

За първи път кабриолетът Porsche 911 разполага с адаптивно окачване Porsche Active Suspension Management (PASM) с по-къси и по-твърди пружини, усилени стабилизатори и снижен с 10 мм пътен просвет. Освен това, 911 Cabriolet има „мокър” режим на управляващата електроника Wet Mode, при който се отварят въздушни клапи за създаване на допълнителна притискателна сила.

В този случай се променя се променя алгоритъмът на работа на двигателя, а при Carrera 4S и на системата за задвижване на четирите колела. Системата усеща настилката, по която се движи автомобилът и дава препоръка на водача, за да може той да промени режима на движение.

В списъка с допълнително оборудване на Porsche 911 Cabriolet влизат още асистент за паркиране, система за нощно виждане с топловизьор, асистент, който помага за планиране на пътешествията Road Trip, виртуален консиерж 360+ и калкулатор на нивата на вредните емисии Porsche Impact. С негова помощ може да се пресметнат вредните емисии СО2 при пътуване и спестените пари да бъдат преведени на организация, опазваща околната среда.

 

 

Източник: topgear.bg