Волейболният „Марек Юнион-Ивкони” картотекира Иван Боб Онгом

Иван Боб Онгом скоро ще направи официалния си дебют за „Марек Юнион-Ивкони”.
  • Дупничани преотстъпиха угандиеца Катбарт Малинга в турския елитен „Афийон Беледийе”

„Марек Юнион-Ивкони” успя да направи поредния си силен трансфер в чужбина. Дупнишкият клуб преотстъпи до края на сезона угандийския национал Катбарт Малинга на силния турски отбор „Афийон Беледийе”.

Катбарт Малинга

Клубът в момента се намира в опасната зона в турския елит, след като през есенния полусезон допусна изненадващи загуби и от ръководството се решиха на сериозна зимна селекция. Именно поради тази причина турците привлякоха състезателя на марекчани, който да вдигне нивото им.

Угандиецът се похвали в социалните мрежи с екипа на новия си отбор.

Интерес към Малинга са проявявали още един елитен тим от Турция, както и клуб от Полша. Офертата на „Афийон Беледийе” обаче е била най-добрата и за самия играч, и за „Марек Юнион-Ивкони”. Очаква се угандийската перла да дебютира за новия си отбор още тази седмица, а през лятото ще се завърне в Дупница.
22-годишният посрещач дори вече се похвали в социалните мрежи, публикувайки екипа на новия си тим със своето име и номер 2, с който ще играе в Турция.
С напускането на Катбарт в дупнишкия клуб се освобождава място за още един чужденец, тъй като един български отбор има право да картотекира двама чужденци. Така шанс за изява ще получи друг играч от Уганда – Иван Боб Онгом. Той тренира с дупничани от 3 месеца насам и взе участие в няколко контроли, в които се представи на високо ниво. По този начин „Марек Юнион-Ивкони” вече е готов със заместник на Малинга и се очаква Онгом дори да вдигне класата на дупнишкия клуб още повече. Новият угандиец е пределно мотивиран да започне да играе в официалните мачове и да допринесе за доброто представяне на тима от Дупница.