940 лв. от продажба на коледни сувенири събра дупнишко училище, дарява ги на онкоболни деца

Кичка Георгиева
  • Шестокласникът Иво Христов и учителката по рисуване Кичка Георгиева наградени с екскурзия за участие в благотворителната инициатива

 

СУ „Св. Паисий Хилендарски“ в Дупница събра 940 лв. от продажба на коледни сувенири, дава парите на онкоболни деца. Шестокласникът в училището Иво Христов и неговият ръководител Кичка Георгиева пък са наградени с екскурзия за участие в благотворителната инициатива на Национален научен експедиционен клуб ЮНЕСКО, съобщиха от учебното заведение.

Учениците са изработвали картички, сувенири – свещници, коледни венци, кукери, гривни и други, а продажбата се реализирала за два дни в училището. Подготовката е била в часовете по изобразително изкуство и технологии и предприемачество, в целодневната организация и часовете за дейности по интереси.

„Включиха се учениците, учителите и родители. Каузата бе да се подпомогнат деца с онкологични заболявания. Събраните средства (940 лв.) бяха изпратени по сметка на ННЕК ЮНЕСКО.

Със специална награда в конкурса – тридневна екскурзия, са наградени Иво Христов от шести клас и неговият ръководител г-жа Кичка Георгиева. СУ „Св. Паисий Хилендарски“ – град Дупница ще получи сертификат за участие в кампанията”, подчертаха от училището.