Снимка: novini.bg

Към момента сме установили, че убийството е извършено на 16 януари, във вечерните часове. Убийството е извършено в апартамент, собственост на жертвата.

Това каза на пресконференция ръководителят на Софийската градска прокуратура Емилия Русинова по повод тежкото убийство в столичния квартал “Банишора”. “На извършителя ще бъде повдигнато обвинение по чл. 115 и ще бъде задържан до 72 часа. След изтичането на този срок ще бъде поискана постоянна мярка “задържане под стража”. Жертвата и извършителят са се познавали отскоро – от около 3 месеца. Веднага са заживели заедно в апартамента на жертвата. По събраните доказателства може да се установи, че са имали проблеми в последните дни и жертвата е искала да се разделят. Извършителят се е свързал с баща си и приятелка, като е обявил, че е извършил убийство и си е прерязал вените. Сигналът е получен в МВР и от бащата, и от неговата приятелка, като са предприети незабавни действия. Вратата на апартамента е разбита. Жертвата е намерена гола на дивана, дрехите й са били разхвърляни. Имало е бутилки от алкохол. Извършителят е намерен в другата стая, гол до кръста, лежащ на кревата. През 2015 година извършителят отново е правил опити за самоубийство, отново след раздяла с приятелка. Това не е станало на територията на България. Информацията, която имаме, е, че не са му предписани лекарства, но е много емоционален. Назначени са много експертизи. Ще се изяснява и дали извършителят е употребявал наркотици. На база събраните доказателства установихме, че извършителят е започнал през последните дни да пие хапчета. Нямаме информация преди това да са му изписвани лекарства. Първоначалната експертиза сочи, че загиналата е удушена”, разкри още тя.

В пресконференцията участие взе и директорът на СДВР старши комисар Георги Хаджиев. “Първият сигнал е получен в 18,00 часа от бащата на извършителя. Веднага са предприети действия по взломяване на вратата на апартамента, с цел да се избегне самоубийство. В 18,43 е получен втори сигнал от близка приятелка на извършителя, която също твърди, че той ще се самоубие. Нараняванията му не са сериозни. Колегите от отдел „Убийства” разговарят с него. Той е споделил, че е пил лекарства и алкохол и не си спомня как е убил приятелката си. Предполагаме, че решението за убийството е взето спонтанно, на база ревност. Според нас става въпрос за лабилен човек. Конкретният повод за ревността е получен СМС от жертвата, с който извършителят е искал да се запознае, но това не е станало. Не сме получавали никакви сигнали за домашно насилие. Направил е два опита да се самоубие с въздушен пистолет, но раните са му повърхностни. Има и порезна рана на китката, която също е повърхностна”, каза още директорът на СДВР.

 

 

Източник: novini.bg