PSA удари рекорд по продажби

Нов рекорд през 2018 г. с 3,9 милиона продадени автомобилa и 6,8% ръст на продажбите в световен мащаб отбеляза PSA.Продажбите на групата се увеличават за 5-та поредна година в контекста на икономически и геополитически препятствия

 Този растеж, достигащ около 3 878 000 броя, е използван от продуктовата офанзива на PSA Group с над 70 регионални лансирания за 2 години, въвеждане на стратегията Core Model, фокусирана върху клиента, и ангажираност на търговската мрежа. Групата обяви своята електрифицираща офанзива за всички марки, като първите модели PHEV3 и EV4  ще бъдат налични за клиентите през 2019 г., започвайки с марката DS.

PSA Group постигна нов рекорд в продажбите на лекотоварни автомобили: 564 147 продадени автомобила, + 18,3%. PSA Group поднови гамата си от компактни ванове през 2016 г. и лекотоварни автомобили от сегмент B през 2018 г. и консолидира лидерската си позиция в Европа във всеки подсегмент, привличайки почти 1 на всеки 4 клиента на лекотоварни автомобили. Офанзивата на Групата при лекотоварните автомобили положи основата на растеж на отвъдморските пазари с успешното стартиране на производството на Peugeot Expert в Евразия и многообещаващото начало на пълната ни гама продукти и услуги за лекотоварни автомобили за клиентите ни в Латинска Америка.

 

Източник: autobild.bg