(видео) Дупнишкият СК „Гладиатор” стана отборен републикански шампион!

Дупнишките „гладиатори” са отборни първенци на страната.
  • Теодор Георгиев бе избран за треньор на 2018 година, Александър Джорджев и Александра Георгиева са номер 1 при кадетите

    Дупнишкият СК „Гладиатор” обра отличията на Българската федерация по олимпийско таекуондо. На специална галавечер в столицата за пореден път бе доказано, че тимът от Дупница е най-успешният в страната.
    Световният шампион за кадети Александър Джорджев и сребърната медалистка от Европейското първенство за кадети Александра Георгиева бяха отличени като най-добри в категория „кадети”. Теодор Георгиев пък отвя конкуренцията и съвсем закономерно бе избран за треньор на 2018 година.

Александър Джорджев с получената награда и своя брат Митко

С това успехите на дупничани не спират дотук. СК „Гладиатор” бе обявен и за отборен републикански шампион. С актив от 26 медала, от които 10 златни, 6 сребърни и 10 бронзови, дупнишкият клуб стана първенец на България.
Президентът на федерацията Слави Бинев пък се похвали, че изминалата година е била най-успешната за българското таекуондо. През 2018-а са били спечелени 45 медала от световни и европейски първенства, което е рекорд. Общата бройка отличия, която български състезатели са завоювали от турнири в целия свят, пък са внушителните 1115.
Преди пищната церемония бе проведено и Общо събрание на федерацията. На него Слави Бинев обяви, че страната ни ще приеме няколко престижни турнира през 2019 година – Мултиевропейско първенство, София Оупън с ранг G1 и Балканско първенство от сериите Гран При. Основната цел пред българските таекуондисти ще бъде спечелването на колкото се може повече квоти за Олимпиадата през 2020 година, която ще се проведе в Токио.

https://www.facebook.com/BTFWT/videos/367166870727874/