Спасителят на кръста Илиан Томанов от Благоевград дари 1000 лв. на болния Влади от златния си медал

Илиан Томанов

Европейският шампион по таекуондо и спасител на кръста от Богоявление в Благоевград Илиан Томанов направи благороден жест – той обяви на търг във фейсбук златния си медал, за да помогне на болния Влади.

Илиан успя да спечели за каузата 1000 лв. и обяви: „Здравейте приятели, сумата, срещу която бе закупен медалът ми, е 1000 лв. Благодаря на семейството, което обяви тази сума. Те пожелаха анонимност, още повече им благодаря заради това, че условието им беше медалът да си остане у мен. Има хора и те са доста. Бъдете живи и здрави, подкрепяйте се и ще живеем в един по-хубав свят”.

Вносната бележка за сумата

Припомняме, в Благоевград тече благотворителна кампания в помощ на 28-годишния Владислав Кипров, който се нуждае от спешна животоспасяваща операция. Момчето има спешна нужда от средства  за животоспасяващата операция, която трябва да се направи в Германия. Необходимата сума е в размер на 55 000 евро. Лекарите са категорични, че операцията трябва да се извърши възможно най-скоро – до началото на месец февруари 2019 година.

Дарителската сметка, по която може да превеждате дарения, е:
Банка ОББ

IBAN: BG41UBBS80021079479540

Титуляр: Владислав Тодоров Кипров

На 4 януари Владислав Кипров навършва 28 години, само дни след рождения си ден, вследствие на ядрено-магнитен резонанс, разбира за страшната диагноза – мозъчен тумор. Възпитаникът на ПМГ „Сергей Корольов“ – Благоевград обича да спортува. Той е  кинезитерапевт, като ежедневно се грижи за деца и възрастни хора със заболявания от всякакво естество, практикувайки в клиника МБАЛ „Лайф хоспитал“. Екипът на МБАЛ се обърна към хората с добри сърца за събиране на средства за лечението на своя колега.