Дупнишката психоложка д-р Катя Николова спаси тийнейджър от капана на наркотиците

Психоложката д-р Катя Николова
  • Виждах как детето ни лека-полека загива, беше агресивно и със замъглен поглед, искаше все повече пари, сподели бабата

  • Момчето опитало марихуана за първи път в 9-и клас, шмъркал е и кокаин

 

Дупнишката психоложка д-р Катя Николова спаси млад човек от пагубното влияние на наркотиците. Бабата на момчето сама потърси „Вяра”, за да разкаже тежкия път, по който е минал нейният внук. Тя изказа специални благодарности и на психоложката д-р Катя Николова, без чиято помощ семейството едва ли е щяло да се справи. По обективни причини запазваме в анонимност имената на бабата и момчето.
Според разказа на възрастната жена внукът й живял години наред в чужбина и именно зад граница опитва марихуана за първи път, когато е бил в 9-и клас. Малко по-късно тийнейджърът се прибира в България, но взима със себе си лошия порок, придобит в чужбина.
„Много е страшно да гледаш, че детето ти се погубва. Не можеш да го изтръгнеш от лапите на наркотиците и виждаш, че то вече не е с тази психика, с която е било. Просто

това не е твоето дете, държанието му коренно се променя,

става много по-агресивно. Пробвах какво ли не… Говорех му, опитвах и с обещания за материални придобивки, но нямаше никакъв ефект. Родителите му отидоха да работят в чужбина и по-късно то отиде при тях. Именно там то започна да се занимава с това. Когато се прибра, беше при мен и виждах как е като болно и как лека-полека направо загива”, казва в своята изповед възрастната дупничанка

Тя добавя, че

няколко пъти е хващала внука си с тревата в ръцете,

виждайки разширените му зеници и замъгления поглед. Момчето й казвало, че това са просто цигари и може да спре с употребата им, когато си поиска. За съжаление обаче то започва да се увлича от използването на наркотици все повече и повече.

Подробности в печатното издание

Вестник “Вяра” уведомява своите читатели