• За веселото настроение на празника се погрижиха баща и син Васил и Димитър Крекманови

 

Жените от бобошевското село Слатино посрещнаха Бабинден с къпане на бебе от акушерката и медицинска сестра в селото Юлия Борисова. На акушерката поливаше майката на първото слатинско бебенце за 2019 г.

Зоя Лютова, която на 14 януари стана майка за втори път на дъщеричката Велинна. „От миналата година досега си имаме три бебенца”, се похвали слатинската кметица Сашка Тренева. Жените в селото се почерпиха с много домашни вкусотии, домашно винце и ракийка. Оганизацията на празника бе дело на читалище НЧ „Просвета” Надежда Попова и бабите от читалището.

За веселото настроение на празника се погрижиха баща и син Васил и Димитър Крекманови. Бе проведен и конкурсът три етапа – избор на Мис Баба Елегантност, който спечели Сийка Димитрова. Втори етап на конкурса бе избор на Мис Баба Чар и артистичност спечели бабата Дора Стоянова. Безапелационно за Мис Баба Слатино 2019 бе избана слатинската кметица Сашка Тренева, която в края на миналата година бе зарадвана от дъщеря си с първа внучка Деа.

 

 

 

1 коментар

  1. Извинявам се, но информацията ви е невярна. Първото дете на Слатино и на община Бобошево е Тони Василев. Роден във Военната болница на 10.01.2019 година в 10:05 сутринта. Родители Светослав и Боряна Василеви.

Comments are closed.