Кметът Икономов събра на вечеря в Банско всички дами, станали майки през 2018 г., 3 бебета получиха 500 лв.

  • Майка с 4 дечица също получи поощрителна нагада от 5000 лв.

 

С вълнуващ празник в чест на всички дами, получили най-красивата титла „мама” през 2018 година, бе отбелязан Бабинден в Банско. По покана на кмета Георги Икономов те се събраха на официална вечеря, преминала под знака на щастливи усмивки и приятни изненади. За доброто настроение се погрижиха фолклорните състави към СУ „Неофит Рилски” – гр. Банско, като всяка „мама” при своето идване получи красиво цвете в знак на уважение, както и малък подарък за своята рожба.
Кметът Икономов поздрави своите гости с думите: „Прекрасно е да видя тази зала, изпълнена с красиви усмихнати дами, дали нов живот през изминалата година. Нашето общо бъдеще е във вашите ръце. Благодаря ви и ви желая да отглеждате децата си с много любов и отдаденост! Ние, от своя страна, се стараем да създаваме максимално благоприятни условия за живот, работа и отглеждане на деца в нашия град. Както знаете, в момента се изгражда още една детска градина. Тя ще бъде факт до края на годината и ще очаква да приеме вашите деца. Бъдете здрави!”\
По традиция, по време на празненството, градоначалникът връчи парични премии на първото бебе. А за настоящата 2019 година първите бебета на град Банско са три. Всички те – две момченца и едно момиченце, родени на щастливата дата 11 януари, получиха парична сума в размер на 500 лева. Първите бебчета за град Добринище и с. Филипово също бяха възнаградени за късмета си да поведат щафетата за настоящата година. Още една дама бе изненадана приятно на Бабинден. През 2018 година тя ражда своето четвърто дете и също бе поощрена със сумата от 500 лева за посвещаването си на семейството и отглеждането на своята голяма фамилия.